"Trabzon çok iyi durumda!"

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile ilgili olarak Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Koordinasyon Komisyonu, yarışmada kullanılacak tesisler ile olimpiyat köyünde incelemelerde bulunup, çalışmalar

"Trabzon çok iyi durumda!"

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile ilgili olarak Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Koordinasyon Komisyonu, yarışmada kullanılacak tesisler ile olimpiyat köyünde incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Koordinasyon komisyonu başkanı Jozef Liba başkanlığındaki heyette, komisyon üyeleri Jossepp Cassar ile Glusseppe Glanfreda'nın yanı sıra 12-19 Şubat tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin Liberec kentinde gerçekleştirilen 10. Avrupa Gençlik Kış Oyunları'nın genel koordinatörü Katerina Nycova yer aldı. Heyete 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta da eşlik etti.

Heyet üyeleri ilk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde inşaatları devam eden olimpiyat köyünde incelemelerde bulundular. Oyunlardan sonra KTÜ'de öğrenci yurdu olarak kullanılacak ve yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak olimpiyat köyü hakkında Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Münir İskurt'tan bilgi alan üyeler, daha sonra tadilatı yapılan mevcut yurtlar ile sosyal etkinlikler alanını gezdi.

İnşaatı tamamlanmak üzere olan 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu, 2 bin 500 kişilik cimnastik merkezinde de inceleme yapan heyet üyeleri, 21 Mart'ta deneme yarışlarına açılacak Olimpik Yüzme Havuzu, Medya Merkezi, Tenis Kompleksi ile Söğütlü Atletizm Sahası'nı da incelediler.

Liba, ziyaretinde Türkiye'nin ilk üzeri açılır-kapanır olimpik yüzme havuzunun 140 tonluk çatısını, düğmeye basarak çalıştırdıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnşaatların hızla ilerlemesi karşısında gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirten Liba, “1 yıl öncesine göre inşaatlar çok iyi durumda. Trabzon bu konuda çok iyi. Organizasyonu da en iyi şekilde yapacaktır” dedi.

İnşaatlardaki eksiklerin zamanında bitirileceğine inandığını ifade eden Liba, “Kritik bir nokta görmedik. Eksikleri hep birlikte tespit ediyoruz. Bunlar giderilebilecek işlerdir. Önümüzdeki Mayıs ayında 49 ülkenin temsilcileri ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği olarak kalabalık bir heyetle tekrar geleceğiz. Çalışmaların son halini görecek ve Temmuz ayını beklemeye başlayacağız. Oyunların en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için organizasyon komitesi ve TMOK'un çabaları çok yararlı oluyor. Bu işbirliğinden son derece memnunuz” diye konuştu.

Genel Koordinatör Nihat Doker de Liba ve diğer üyelerin tesislerle ilgili yaptıkları değerlendirmeden son derece mutlu olduklarını belirterek, “Bu da demektir ki, Trabzon'da mükemmel bir organizasyona imza atacağız. Trabzon olarak gurur duyuyoruz. Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafız Özak'ın desteği bizim için en büyük güçtür. Bir yıl önce çoğunun temeli dahi atılmamış bu tesislerin bugünkü halini görenler hayret ediyorlar. Planlı ve programlı çalışmalarımız aksamadan devam edecek ve oyunlar tarihinin en iyi organizasyonunu gerçekleştirmek için gerekeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor