Trabzon - Ankara İnovasyon işbirliği

Ankara’da Hacettepe Teknokent bünyesindeki inovasyon üzerine çalışan firmalar ile Trabzon arasında işbirliği başlatıldı.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Almanya, Amerika, İtalya ve Japonya’da inovasyon işbirliklerinin ardından

Trabzon - Ankara İnovasyon işbirliği

Ankara’da Hacettepe Teknokent bünyesindeki inovasyon üzerine çalışan firmalar ile Trabzon arasında işbirliği başlatıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Almanya, Amerika, İtalya ve Japonya’da inovasyon işbirliklerinin ardından Hacettepe Teknokent bünyesindeki inovasyon çalışmalarında bulunan firmalar ile de işbirliği çalışmalarına adım atıldığını söyledi.

Hacısalihoğlu, “Trabzon’da kuruması planlanan İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi çalışma faaliyetlerinde ulusal ve uluslararası alanda işbirlikleri sürüyor. Özellikle yurt dışında bugüne kadar Almanya, Amerika, İtalya ve Japonya’da inovasyon alanında çalışmalar yapılan merkezlerde teknik incelemelerde bulunuldu. İşbirliği yapılması konusunda prensip anlaşmalarına varıldı. Yapılan işbirliklerine ülkemizden Hacettepe Teknokentte inovasyon konularında faaliyette bulunan firmalarda katıldı” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, bu doğrultuda Başkent Ankara’da Haccettepe Teknokent de yapılan toplantıda ulusal ve uluslararası alanda inovasyon yapan firmalar ile görüşmede bulunulduğunu ifade etti. Trabzon’da kurulması hazırlıkları süren İnovasyon ve Biyoteknoloji merkezi için görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Hacısalihoğlu, “Hacettepe Teknokent bünyesinde inovasyon üzerinde çalışmalarda bulunan firmalar ile görüştük. BTECH, GFDS ve 8A firma temsilcileri ile yaptığımız görüşmede geleceğe dönük olarak Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi için uygulamaya dönük işbirliği konularında prensip kararı alındı” ifadelerini kullandı.

Başkan Suat Hacısalihoğlu, yapılan görüşmelerin Trabzon’un mevcut teknik altyapısını güçlendirmeye yönelik adımlar olduğunu ifade ederek, “Görüşmede bulunduğumuz firmalar ulusal ve uluslararası alanda inovasyon üzerine çalışmalar yapan firmalardı. Hedefimiz Trabzon’da inovasyon altyapısını geliştirmektir. Bu alanda görüştüğümüz firmalar Trabzon’da uygulamaya dönük çalışmalarda işbirliğinde olacaklarını bildirdiler. Nihayetinde Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’ni hayata geçirme çalışmalarımız sürüyor. Bu işbirliği gerek Trabzon’un teknik altyapısını güçlendirmek gerekse Karadeniz teknik Üniversitesi Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde çalışmalarımız için fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor