Trabzon Ağır ceza kararı bozdu

  Rize'de yaklaşık 4 yıl önce rahatsızlanan ve hastanede hayatını kaybeden güreş eğitim merkezi öğrencisi Rıfat Tatlıtürk'ün ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla babası tarafından verilen şikayet dilekçesine İyidere Cumhuriyet Savcılığının verdiği takipsizlik

Trabzon Ağır ceza kararı bozdu

  

Rize'de yaklaşık 4 yıl önce rahatsızlanan ve hastanede hayatını kaybeden güreş eğitim merkezi öğrencisi Rıfat Tatlıtürk'ün ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla babası tarafından verilen şikayet dilekçesine İyidere Cumhuriyet Savcılığının verdiği takipsizlik kararı, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesince bozuldu.

 

Sporcusu olduğu Rize Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezinde rahatsızlanan ve hastanede hayatını kaybeden Rıfat Tatlıtürk'ün Pazar ilçesinin Ortayol köyündeki mezarı, babası Halim Tatlıtürk'ün, ölümünde ihmal olduğu iddiasıyla Rize Sulh Ceza Mahkemesinde açtığı dava kapsamında görevliler tarafından yaklaşık 1 yıl önce açılmıştı. Tatlıtürk'ün mezardan çıkarılan kafatası, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

 

İstanbul Adli Tıp Kurumunca kafatasında yapılan ve mahkemeye gönderilen otopsi raporunda, Tatlıtürk'ün başına aldığı bir darbe sonucu kafa travması geçirmesi ve beyin kanaması nedeniyle öldüğü ifade edildi. Rize Sulh Ceza Mahkemesi de davanın İyidere Cumhuriyet Savcılığınca incelenmesine karar verdi. İyidere Cumhuriyet Savcılığı ise konuyla ilgili yaptığı incelemenin ardından ihmal bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

 

Bu gelişmenin ardından baba Tatlıtürk, takipsizlik kararına Trabzon Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi de İyidere Cumhuriyet Savcılığının verdiği takipsizlik kararını bozdu.

 

-Olayın geçmişi-

 

Rize'nin İyidere ilçesindeki Çaysan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Rıfat Tatlıtürk, sporcusu olduğu Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezinde aniden rahatsızlanmış, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesindeki tedavinin ardından taburcu edilmişti. Yeniden rahatsızlanan ve aynı hastaneye getirilen Tatlıtürk'e, Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde beyin kanaması teşhisi konulmuştu. Bu hastanede 10 gün yoğun bakımda tutulan ve 4 Nisan 2008'de beyin ölümü gerçekleşen Tatlıtürk'ün organları bağışlanmıştı.

 

Rıfat Tatlıtürk'ün babası Halim Tatlıtürk, oğlunun ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek, görevliler hakkında davacı olmuştu. Bu gelişmelerin ardından Rize Valiliği de olayla ilgili inceleme başlatmıştı. Ailesinin Rize Sulh Ceza Mahkemesinde açtığı dava kapsamında Rıfat Tatlıtürk'ün Pazar ilçesinin Ortayol köyündeki mezarının otopsi için açılmasına karar verilmiş, bu kapsamda mezardan alınan kafatası, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor