Toroğlu Trabzonspor için ne dedi?

Spor Yazarları, İBB karşısında Burak Yılmaz ile gülen Trabzonspor'un tekrar yakaladığı çıkışı yazdı.Erman Toroğlu: "Gidişat iyi" Şenol Hoca onu iyi kullanırsa faydalı olacak. Daha da önemlisi rakip defansın bütün yoğunluğunu Burak’ın üstüne vermesinden ta

Toroğlu Trabzonspor için ne dedi?

Spor Yazarları, İBB karşısında Burak Yılmaz ile gülen Trabzonspor'un tekrar yakaladığı çıkışı yazdı.

Erman Toroğlu: "Gidişat iyi"
Şenol Hoca onu iyi kullanırsa faydalı olacak. Daha da önemlisi rakip defansın bütün yoğunluğunu Burak’ın üstüne vermesinden takımı kurtaracak. Halil de biraz akıllı oynarsa, hem takım rahatlayacak hem Burak. Daha çok gol atacaklar. Trabzonspor bu maçta çabuk hücuma çıkmaya çalıştı.

Eskiden bunu İstanbul BŞB yapardı. Ama teknik direktör değişiminden sonra İstanbul BŞB’nin oyun yapısı da değişmeye başlamış. Daha ağır oynuyorlar ve geriye çabuk dönmüyorlar. Maçta bir şey dikkatimi çekti. Aslında bu Türk futbolunun genel hastalığı. Baskı yaparak rakip topu kazanmıyor. Futbolcu kendi hatasından topu kaybediyor. Bu kadar rahat ve lüzumsuz top kaybedersen, bu sefer topu almak için tekrar bir çaba sarf ediyorsun ve yoruluyorsun.

Bu arada da takımın bir anda hücum ederken, defansa dönüyor. Defans ederken hücuma çıkıyor. Yani oyun sebze çorbası oluyor. Bülent Yıldırım fena maç yönetmedi. Özellikle taktik faullerde doğru sarı kartlar kullandı. Bana göre oyunun başında Halil’e yapılan hareket penaltıydı.

Ali Aydın: "Yıldırım, Trabzon'un iki penaltısını vermedi" Devamı sayfa 2'de


Karşılaşmanın FIFA kokartlı hakemi Bülent Yıldırım, dün tartışılacak pozisyonu bol bir maç yönetti. Hemen başta şunu söyleyelim. Diğer FIFA hakemlerine MHK, sürekli aynı yardımcıları atarken Yıldırım'a değişen yardımcıları ataması bu hakemin başarı yüzdesini çok düşürüyor. Hakem öncelikle yardımcılarına güvenecek ve kafası rahat olacak. Dünkü yardımcı hakemleri ofsaytlarda iptal edilen gol hariç çok kötüydü. Top daha oyun alanını belirleyen çizgilerin üzerine bile gelmediği halde topun oyun alanını terk etti diye işaretlemeler yapıldı. Dakika 5... Büyükşehir ceza alanı içinde Zayatte, Halil'in ayağına net bir şekilde basıyor. Bu pozisyonda Zayatte'nin çok kısa süreli topa bir teması da var, ama bu kart gerektirmeksizin net bir şekilde penaltıyı gerektirirdi. 28. dakikada yine Halil-Zayatte mücadelesi vardı. Büyükşehirli futbolcu, tabanla Halil'in ayaklarına doğru yerden kayarak geliyor. Bu defa da tabanla ayak birleşiyor. Burada da bir faul doğduğu için pozisyon ceza alanı içinde olduğundan penaltıyı gerektirirdi. Burada yardımcı hakem Muhittin Gürses de hakemine yardımcı olmalıydı. 64'te Zayatte, Burak'ın arkasında topla oynama şansı yokken tendon bölgesine basıyor. Burada Zayatte sarı gördü. Ancak Burak'ın arkasını görememesinden dolayı kendini darbeden sakınma şansı hiç yoktu. Kırmızı bile düşünülebilecek bir pozisyondu.

Şansal Büyüka: "Ölümüne sevda" Devamı sayfa 3'te


Burak elbette takımın vazgeçilmez adamı... Ama şunu unutmamalı... Burak, Trabzonspor için atıyor ama takımın geri kalan 10 adamı da Burak için çalışıyor... Burak, kendisi için bu kadar içten çalışan arkadaşlarının değerini bilmeli... Benim için Alanzinho bir yana, dünya bir yana... Oyuna girdikten sonra o hızı, ele avuca sığmayan hareketli oyunu ile Belediye'nin dengeli savunma anlayışını darmadağın etti... Belediye derseniz, sadece orta sahası ve savunması ile ayakta durmaya çalıştı... Ne gol pozisyonuna girebildi, ne de gol pozisyonu için Trabzonspor izin verdi...Bu anlayışı ile gol atamazdı... 0-0 bitirse mucize olurdu... Ama futbolda mucize ara-sıra oluyor... Her zaman olmaz... İlk yarıda bir Zayatte, Halil Altıntop mücadelesi var... Zayatte önce rakibinin ayağına basıyor, sonra topa vuruyor... Hakem Zayatte'nin topa vuruşunu dikkate almış olacak ki penaltıyı çalmadı... Trabzonspor futbolunu henüz istenen noktaya getirmese bile, aldığı sonuçları istediği noktaya getirdi... Trabzonspor geride kalmış olsa bile, sonraki haftalarda kararlı zirve yürüyüşünü sürdüreceğini düşünüyorum...

İskender Günen: "Yine Burak" Devamı sayfa 4'te


İkinci yarıda İstanbul Büyükşehir Belediye iyice sahasına gömüldü. Trabzonspor'a boş alan bırakmamaya çalıştı. Oyuna giren Alanzinho'nun girdiği gol pozisyonu dışında Trabzonspor gol pozisyonu üretemedi.

Ta ki, ilk yarıya göre topla fazla buluşturulmayan Olcan'ın sorumluluk alarak geliştirdiği atak ile Henrique'nin pasıyla Burak kapıyı aralayan oyuncu olana kadar. Gol sonrasında, İstanbul Büyükşehir Belediye'nin öne çıktığı bir anda yine Burak, kendi klasik gollerinden birini daha atarak sonucu tayin eden oyuncu oldu.
Sonuçta 3 maçta alınan 9 puanla birlikte Trabzonspor her geçen hafta play-off şansını kuvvetlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor