Tolga Zengin rekora koşuyor

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Tolga Zengin, bu sezon ortaya koyduğu performans ile göz doldururken Spor Toto Süper Lig'de en çok formayı giyen oyuncu oldu. Milli oyuncu 33 lig maçında kesintisiz oynama başarası gösterdi. Başarılı eldiven Orduspor m

Tolga Zengin rekora koşuyor

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Tolga Zengin, bu sezon ortaya koyduğu performans ile göz doldururken Spor Toto Süper Lig'de en çok formayı giyen oyuncu oldu. Milli oyuncu 33 lig maçında kesintisiz oynama başarası gösterdi. Başarılı eldiven Orduspor maçında forma giymesi halinde bir sezonda bordo-mavili formayı en çok giyen isim olarak yeni bir rekor yazacak.

Ligde ve Avrupa'da ortaya koyduğu performans ile göz dolduran bir çok takımında dikkatini çeken Trabzonspor takım kaptanı Tolga Zengin, Spor Toto Süper Ligin kesintisiz forma giyen tek oyuncusu oldu.

33 Lig maçın tamamında forma giyen başarılı file bekçisi teknik direktör Şenol Güneş'in Orduspor maçında forma vermesi halinde 34 lig maçının tamamında forma giyerek, bordo-mavili takımın bir sezonda en çok formasını giyen oyuncusu olacak.

 

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 33 maçta 2 Bin 970 dakika forma giyen Tolga Zengin'i Fenerbahçe'den 2 Bin 880 dakika ile Yobo ve Galatasaray'den Selçuk İnan takip etti. Tolga, oynadığı 33 maçın tamamında forma giyme başarası gösterirken kalesinde ise 39 gol gördü. Tolga 27 maçta kalesinde gol görmesine rağmen spor oteriteleri tarafından başaralı bir sezon geçirdiği fikrinde herkesi birleştirdi. Milli oyuncu 6 maçta ise kalesini gole kapadı. Tolga söz konusu maçlarda sadece 2 sarı kart gördü.

 

AVRUPA PERFORMANSI

Trabzonspor'un takım kaptanı Tolga Zengin, Avrupa Kupası maçlarında sergilediği performansın yanı sıra davranışlarıylada gündeme geldi. Bir çok Avrupa Kulübünün dikkatini çeken başarılı oyuncu Başaralı eldiven 11 maçta forma giydi. Şampiyonlar Ligi'Nde 6 maç, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 2 maç ve Avrupa Ligi'nde 3 maçta forma giydi. PSV Eindhoven maçında gördüğü kırmızı kart ile oyun dışında kalarak yerine Onur'a bırakmıştı. Tolga, Şampiyonlar Ligi'nde 5, Şampiyonlar Ligi Ön eleme maçında 3 ve Avrupa Lig'nde kalesinde 6 gol gördü.

 

44 MAÇTA FORMA GİYDİ

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Tolga Zengin bu sezon 44 maçta forma giydi. Spor Toto Süper Lig'de 33, Avrupa Kupası maçlarında ise 11 kez forma giyen oyuncu toplamda 44 maçta forma giyerek, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden oyuncular arasında en çok formayı giyen oyuncu oldu.

Bu sezon başta Spor Toto Süper Lig, Avrupa Play-Off maçları olmak üzere ve Trabzonsporun Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldığı 2011-2012 sezonunda Inter maçında kaleyi korumuş ve kalesinde devleşerek haftanın oyuncusu seçilmişti. Çalışmanın, sabırlı olmanın ve mücadele etmenin en güzel örneğini veren Tolga, Orduspor maçında teknik direktör Şenol Güneş'in forma vermesi halinde 45. maçına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor