Tolga Zengin "41" olacak

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi ve aynı zamanda takım kaptanı olan Tolga Zengin, Sivasspor maçında forma giymesi halinde 41. maçına çıkacak ve Spor Toto Süper Lig'de forma giyen oyuncular arasında resmi maçlarda en fazla formayı giyen isim olacak. Tr

Tolga Zengin "41" olacak

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi ve aynı zamanda takım kaptanı olan Tolga Zengin, Sivasspor maçında forma giymesi halinde 41. maçına çıkacak ve Spor Toto Süper Lig'de forma giyen oyuncular arasında resmi maçlarda en fazla formayı giyen isim olacak.

 

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Tolga Zengin, bordo-mavili forma altında en iyi dönemini yaşıyor. 1998 yılında Trabzonspor'un altyapısına giren oyuncu 1998-2003 yılları arasında PAF Takımda oynadıktan sonra 2003 yılında A takıma yükseldi, ancak aynı yıl sezon başında yapılan kamp sonrası PAF Takımı'na geri gönderildi.

Trabzonspor'da ilk lig maçına 2 Ekim 2005 tarihli Galatasaray maçında çıktı. Bu maçta geçici teknik direktör Orhan Çıkrıkçı tarafından maça ilk 11 de sürülen Tolga, dört gol yedi.

 

Bu maç sonrası uzun süre forma giyemedi. 5 Şubat 2006 tarihli MKE Ankaragücü maçında tekrar formasına kavuştu. 2006-2007 sezonunda Jeffersno'dan kaleyi devraldı ve o sezon ligde 18 maça çıktı. Rüştü Reçber tarafından kendisinin veliahtı olarak gösterilen Tolga, 2008-2009 sezonunda Tony Sylva'nın transfer edilmesine karşın lisans sorunu yüzünden sezona birinci kaleci olarak başladı.

 

Fakat 7. haftada 3 gol yediği Galatasaray maçından sonra kaleyi Tony Sylva'ya teslim etti ve daha sonra, hazırlık maçları da dahil, kadroya giremedi. Onur'un 12 Mart 2011'de sakatlanmasıyla, ligin geri kalan kısmında Trabzonspor kalesini devraldı ve başarılı maçlar çıkartarak yerini sağlamlaştırdı.

Bu sezon başta Spor Toto Süper Lig, Avrupa Play-Off maçları olmak üzere ve Trabzonsporun Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldığı 2011-2012 sezonunda Inter maçında kaleyi korumuş ve kalesinde devleşerek haftanın oyuncusu seçilmişti. Performansının yanı sıra saha içi ve saha dışındaki davranışlarıyla örnek olan başarılı oyuncu takım kaptanlığı görevini ise başarılı bir şekilde yürütüyor.

Çalışmanın, sabırlı olmanın ve mücadele etmenin en güzel örneğini veren Tolga, Sivasspor maçında teknik direktör Şenol Güneş'in forma giymesi halinde 41. maçına çıkacak. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden oyuncular arasında resmi maçlara bu sezonun en çok formasını giyen oyuncu 29 lig, 6. Şampiyonlar Ligi, Şampiyonlar Ligi Ön eleme 2, Avrupa Ligi 3 olmak üzere toplam 40 maçta forma giyerek ligin en çok forma giyen oyuncusu oldu.

 

 Genel olarak 3 Bin 555 Dakikaka forma giyen oyuncu sezonun en çok sahada kalan futbolcusu olma ünvanınıda elinde bulunduruyor. Trabzonspor'un en eski oyuncusu olan Tolga, bu sezon oynadığı tüm maçların 10'nda kalesini gole kapatırken diğer tüm maçlarda ise kalesinde gol gördü.

 

DEĞERİNİ 125 BİN TL'DEN, 12 MİLYON TL'YE YÜKSELTTİ

 

Trabzonspor'un başarılı kaptanı Tolga Zengin 2004 yılında olan 125 Bin TL'lik fiyatını bu sezon itibariyle 12 Milyon TL'ye yükselterek müthiş bir yükseliş gösterdi. 2007 yılında fiyatını 4 Milyon 300 Bin TL'ye yükselten başarılı kaleci, 2011 yılının Ocak ayında 1 Milyon 100 Bin TL'yü düşerken, 2012 yılında ise 11 kat fiyatını artırarak 12 Milyon TL rakamına ulaştı. Tolga, Burak Yılmaz ile birlikte en fiyat nlamında en iyi çıkışı yapan oyuncular oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor