TOKİ'den dev stadyum

 ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Adana, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Sakarya illerinde inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyumların ilkine Adana'da başlanacağını söyledi. Vali Coş, Maliye Bakan

TOKİ'den dev stadyum

 

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Adana, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Sakarya illerinde inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyumların ilkine Adana'da başlanacağını söyledi.
 
Vali Coş, Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 5 ilde yeni stat yapılmasına dair 30 Aralık 2011'de imzalanan protokolle Adana'da yapılacak olan stadın projesinin bittiğini ve TOKİ tarafından yapılacağını belirterek şunları söyledi:
 
"Yapımı tamamlandığında 33 bin seyirci kapasitesine sahip, son derece modern görünümlü ve uluslararası standartlarda bir stat olacak. Türkiye'nin çeşitli illerinde yapımı devam eden ve yapılacak 405 adet spor tesisi projeleri, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımı. Bu proje kapsamında, 30 adet yüzme havuzu, 124 sentetik futbol sahası, 78 gençlik merkezi, 129 spor salonu, 13 atletizm pisti ve 31 tane de diğer spor tesisi bulunuyor."
 
"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN MÜJDESİ GERÇEKLEŞECEK"
 
Vali Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Adana'da gerçekleştirdiği miting de, 'Adana'ya artık bir stadyum yakışır. Adana'yı da Süper Lig yarışında daha güçlü görmek istiyoruz' diyerek, Adanalılara verdiği müjdenin çok yakında gerçekleşeceğini söyledi.
 
Sarıçam ilçesi sınırları içerisinde inşa edilecek 33 bin seyirci kapasiteli stadın yanında, 7500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu yapılacağını ifade ederken sözlerini şöyle tamamladı:
 
"2500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, sporcu sağlık merkezi binası, 8 kulvarlı müstakil atletizm sahası, doğal çim yüzeyli futbol sahası, müstakil antrenman salonları, gençlik merkezi binası ve 8 daireli bir lojman Adanalı sporseverlere kazandırılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler