Timsahlarda hedef UEFA Avrupa Ligi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hazırlık döneminin belirli aşamasında olduklarını belirterek, 17 Temmuz'daki Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nu geçmek istediklerini söyledi.Güneş, Bursa'da bir haftalık ön hazırlık döneminde hem sağlık hem de dayanıkl

Timsahlarda hedef UEFA Avrupa Ligi
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hazırlık döneminin belirli aşamasında olduklarını belirterek, 17 Temmuz'daki Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nu geçmek istediklerini söyledi.
Güneş, Bursa'da bir haftalık ön hazırlık döneminde hem sağlık hem de dayanıklılık testleri yaptıklarını kaydederek, bu sürecin aynı zamanda tanışma dönemi olduğunu anlattı.
Yeni sezon hazırlıkları için bulundukları Kartepe kampını değerlendiren Güneş, oyuncuların iyi çalıştığını vurguladı.
 
"Elimizdeki kadroyla iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz" diyen Güneş, hazırlık döneminin başında olduklarını ifade etti.
 
Ufak tefek ağrılar olduğunu, ciddi boyutta sakatlık yaşanmadığını anlatan Güneş, "Bu, sevindirici. Geniş bir kadromuz var. Bunun 5'i genç takımdan. Bunlar yetenekli oyuncular. İleride düşünebileceğimiz oyuncular. Çok geniş bir kadroyla çalışırken bazı zorluklar oluyor" diye konuştu.
Güneş, kampa geç katılan futbolcuları olduğuna değinerek, "Özellikle Taiwo ve Frey'in hazır olmaması, yani onların sorunları da vardı, onları ayrı çalıştırmak zorunda kaldık. Onun dışında ciddi boyutta sıkıntımız yok. Bütün mesele, oyuncularımızı kafa olarak sezon başındaki ilk maça, UEFA olarak da 17'sinde başlayacak maça hazırlamak" şeklinde konuştu.
Ön eleme maçında takımın istenen seviyede olmayabileceğine dikkati çeken Güneş, şunları kaydetti:
 
"Bu da gayet normal. Hazırlık döneminin belirli aşamasındayız ama o bölümde de turu geçmek istiyoruz. Umarım ki bu elemeyi geçeriz. 17 Temmuz'da ilk maçımızı yapacağız. Kamp dönemi içinde de 11 Temmuz'da İran takımı Esteghlal FC ile hazırlık maçı yapacağız. Futbolcularımızı 2 takım halinde çok yormadan oynatmayı düşünüyoruz. Bütün oyuncuları görmek istiyoruz. İnşallah ilk turu geçtikten sonra diğer turlara bakıp gruplara kalmak istiyoruz. UEFA'da gruplara kalmak istiyoruz. Onun için önümüzde bulunan tüm turları geçmek istiyoruz."
 
"En iyisi için uğraşacağız"
Federasyon Temsilcisi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Büyükkurt da futbolcuların hevesli, istekli ve arzulu olduklarını dile getirdi.
Bu sene güzel şeyler olacağına inandıklarını vurgulayan Büyükkurt, "Bu sene farklı bir Bursaspor olup bundan sonraki senelerde de inşallah hem Avrupa hem de Türkiye liglerinde 2009-2010 yılındaki heyecanı tekrar yaşatmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.
 
Kura çekimine gittiğinde Sivasspor ve Eskişehirspor'un Uluslararası Tahkim Mahkemesinden (CAS) dönmeyeceğini söylediğini hatırlatan Büyükkurt, şöyle devam etti:
"UEFA'nın 'temiz, sorunsuz' takım istediği bilinciyle gittik. Belki onların hakkıydı ama geçmişten gelen bazı problemlerinden dolayı o hak bize sunuldu. Biz de gereğini yaptık, en iyisi için uğraşacağız. Bundan sonra inşallah sahada da gereğini yapıp daha ilerilere, yukarılara, gruplara çıkmak istiyoruz. Kimsenin endişesi olmasın, hep en iyisi için uğraşacağız.
 
Salı günü fikstür çekimine gideceğiz. Gönlümüzden geçen, Bursaspor'un çok iyi yerde, Bursa seyircisinin, taraftarımızın, takımımızın yanında olmasıdır. Bursa, büyük bir şehir, şu an 4. büyük şehir. Önümüzdeki 10 yılda 2. büyük şehir olması hedefleniyor. Semt takımı değil, büyük bir şehir takımıyız. Semt takımları, bunu başarıyorsa büyük bir şehir takımının her yıl başarması gerekir. Bu birlik ve beraberlik, taraftarımız, tüm Bursa halkıyla sağlanır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor