Timsahlar kararı kabul etmiyor

 Bursaspor Kulübünden, Bursaspor'un Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Kamuoyuna Duyuru:Bugün UEFA Tahkim Komitesi’nin Kulübümüze verdiği cezaları büyük bir şaşkınlık ile öğrenmiş bulunuyoruz. UEFA Tahkim Komit

Timsahlar kararı kabul etmiyor

 

Bursaspor Kulübünden, Bursaspor'un Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alması ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

 

Kamuoyuna Duyuru:

Bugün UEFA Tahkim Komitesi’nin Kulübümüze verdiği cezaları büyük bir şaşkınlık ile öğrenmiş bulunuyoruz. UEFA Tahkim Komitesi tarafından tarafımıza verilen ceza ile ilgili detaylar aşağıda belirtilmiştir…

Bir önceki yönetim döneminde, Kulübümüze transfer edilen futbolcu Colins Mbesuma’nın transfer bedeli ile ilgili FIFA nezdinde devam eden uyuşmazlık, FIFA henüz nihai kararını dahi vermeden önce Kulübümüz tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde ödenmiş ve sonuçlandırılmıştır. Kulübümüzün ödenmemiş borcu bulunmamasına rağmen Kulübümüz, UEFA Kulüp Lisans Komitesi tarafından, Disiplin Kuruluna sevkedilmiş ve 24 Şubat 2012 tarihli UEFA Disiplin Kurulu kararı ile kulübümüz aleyhine 200.000 EURO para cezası ve 1 yıl UEFA kupalarına katılmaktan men cezası verilmiştir. Verilen cezadan, UEFA Kupalarına katılmaktan men cezası, kulübümüzün mali şartlarının son derece iyi olması nedeniyle 3 yıl süre ile ertelenmiştir. Verilen karara karşı UEFA Disiplin Müfettişi tarafından Tahkim kuruluna müracaat edilmesi sonucunda UEFA Tahkim komitesinin 30 Mayıs 2012 (bugün) tarihli kararı ile 200.000 EURO luk cezanın 150.000 EURO’su indirilmiş 50.000 EURO’luk kısmı da ertelenmiştir. Ancak 1 yıllık UEFA kupalarına katılımdan men cezasının ertelenmesi kararı kaldırılmıştır.

Söz konusu men kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Kulübümüzün herhangi bir usul yada başka bir hatasının olmadığı,  bu olayda, hukuki açıdan kimsenin anlam veremediği karar karşısında, mali yönden son derece iyi konumda olan ve futbol ailesine hiçbir borcu bulunmayan Kulübümüzce tedbir talepli olarak derhal Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde dava açılacak ve Kulübümüzün hakları en iyi şekilde savunulacaktır. Bu karar UEFA’nın son dönemde Türk futbolunda yaşanan olumsuz süreçlere bakış açısını ortaya koymaktadır. Bu kabul edilemez karar bir anlamda Türk Futbolunun haklı haksız ayrımı yapılmasızın top yekün cezalandırılması anlamını üretmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler