TGC ve TSYD'den sert bildiri

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Serdar Ali Çelikel'in Trabzon medyası için "Teröristçe yayın yapıyorlar" cümlesinin ardından açıklama yayımladı. TGC ve TSYD açıklama yayımladı.  Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklamada, "Trabzon Yerel Medyası’ndaki spor

TGC ve TSYD'den sert bildiri

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Serdar Ali Çelikel'in Trabzon medyası için "Teröristçe yayın yapıyorlar" cümlesinin ardından açıklama yayımladı. TGC ve TSYD açıklama yayımladı. 

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklamada, "Trabzon Yerel Medyası’ndaki spor yayınları, TRT Kurumu’nun yarı özerk kuruluşu 

TRT Türk adlı resmi yayın organında, maalesef bir medya mensubu tarafından, “Teröristçe!” diye nitelendirilme gafletinde bulunulmuştur.

Türk Futbolu’nun şu sıralar, şike operasyonları nedeniyle içinde bulunduğu karmaşanın 

daha da büyümesine yol açacak bu yakıştırmayı Trabzon’a ve medyasına hakaret olarak 

kabul ediyor ve söz sahibini özre davet ediyoruz.

Daha önce ülkenin hemen her şehrinde karşılaştığımız, son Trabzonspor – Fenerbahçe 

maçında da, her ne sebeple olursa olsun bir kez daha yaşanan bu tür talihsiz olaylardan duyduğumuz üzüntünün altını özellikle çizmek isteriz. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki; 

bu tür hareketlerin bir şehre, yanı sıra, sektöre yaptığı yatırımlar, yayın kaliteleri, yayın politikaları, yayın alanları gibi özellikleriyle ülke genelinde haklı takdir alan medyasına 

mal edilmesi,  üstelik bunu ödediğimiz vergilerden aldığı ücretle program konuğu olan bir kişinin yapması esef vericidir. 

Bu vesileyle söz sahibini kınadığımızı ve TRT Yönetimini gereğini yapmak üzere göreve çağırdığımızı belirtir, gelişmeleri kamuoyunun takdirine sunarız.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti"

 

TSYD SERT AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi, TRT'de yayınlanan 10 Numara spor programında Serdar Ali Çelikel'in Trabzon medyası için "Teröristçe yayın yapıyorlar" cümlesini son derece çirkin bularak kınadı. 

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sporun özünün dostluk kardeşlik ve sevgi olmasına rağmen şiddetle anılması hatta ve hatta daha ileriye gidilerek terörizm ile ilişkilendirilmesi son derece çirkindir. Gazeteciler görev yaptıkları kurumlar da mesleğin ilkelerini korumak zorundadır.

Renklerin tarafı değil, doğrunun tarafı olmalıdır. Yazdıkları ve söyledikleri ile her gün milyonlarca okuyucuya ulaşan gazetecilerin daha objektif sağduyulu açıklamalar yapma zorunluluğu vardır. Her gazeteci insandır, takım tutabilir, doğru ortak değerdir, doğrunun rengi ve tarafı yoktur.

Bunu da en iyi bilenlerde biz gazetecileriz. TRT'de yayınlanan 10 Numara spor programında Serdar Ali Çelikel'in Trabzon medyası için 'Teröristçe yayın yapıyorlar' cümlesi spor ahlakına ve söylemine yakışmadı.

Son derece yakışıksız ve çirkin bir üsluptur. Trabzon'da yayın yapan gazete, televizyon, internet sitesindeki çalışan meslektaşlarımız spor ile terörizmi yan yana koymayacak kadar bilgili ve tecrübelidir.

Spor şehri için bu tür çirkin cümlenin kullanılması bizi üzmüştür. Meslektaşlarımız adına Çelikel'i kınıyoruz ve özür bekliyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor