TFF'ye UEFA'dan gözaltı!

Avrupa futbolunun patronu, TFF’nin genel kuruluna gözlemci gönderecek. UEFA'nın, alınacak kararları Fenerbahçe'nin CAS'taki davasında kullanabileceği ileri sürüldü.Futbol Federasyonu tarafından 26 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağrılan genel kurul, UEFA t

TFF'ye UEFA'dan gözaltı!

Avrupa futbolunun patronu, TFF’nin genel kuruluna gözlemci gönderecek. UEFA'nın, alınacak kararları Fenerbahçe'nin CAS'taki davasında kullanabileceği ileri sürüldü.

Futbol Federasyonu tarafından 26 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağrılan genel kurul, UEFA tarafından da gözlem altına alınacak. Şike ve teşvik soruşturmasına adı karışan kulüplerin küme düşürülmesine formül bulunmak üzere tek gündem maddesiyle toplanacak olan genel kurula gözlemci göndereceğini öğrenen UEFA'nın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun iç işleyişine müdahalede bulunmayacağı, ancak alınacak kararın içeriği ile ilgilendiği bildirildi.

Soruşturmanın başladığı 3 Temmuz tarihinden bu yana Futbol Federasyonu ile bilgi alışverişinde bulunan UEFA'ya olağanüstü genel kurul toplantısıyla ilgili bilgi verildiği vurgulanırken, genel kurulu izlemek üzere kimin görevlendirileceğinin henüz belirlenmediği ifade edildi. UEFA'nın söz konusu oturumda alınacak kararları, Fenerbahçe'nin halen CAS'da devam eden tazminat davasında kullanabileceği, şikeye verilecek küme düşürme cezasının bir defaya mahsus kaldırılması yolundaki önerge kabul edilirse, bunun TFF'yi de güç durumda bırakabileceği ileri sürüldü.

2008'de de gelmişti

Haluk Ulusoy federasyonuna karşı mahkeme kanalıyla kayyum heyeti atanmasının görüşüldüğü 17 Ocak 2008 tarihli olağanüstü genel kurulu da FIFA ve UEFA, üç gözlemci ile takip etmişti. Ulusoy'un görevlerden uzaklaştırılması ve seçim yapılması amacıyla toplanan genel kurulda FIFA Onursal Başkanı David Will de hazır bulunmuş, yasayla yönetilen federasyonun en kısa sürede Çerçeve Statü’nün hazırlaması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Daha sonra FIFA'nın Çerçeve Statü hazırlıkları için oluşturulmasını istediği 5 kişilik heyete Lütfi Arıboğan, Yunus Egemenoğlu, Süheyl Önen, Mehmet Helvacı ve Emre Koçak'ın yanı sıra FIFA ve UEFA'dan da birer uzman katılmışlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor