TFF'ye Her Cumartesi Protesto

Kendilerini “Yeşil Sahada da Adalet İsteyenler” olarak tanımlayan bir grup aktivist her Cumartesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstinye binası önünde eylem yapacaklarını açıkladı. Şike sürecinde yaşanan hak, hukuk ve adalet katliamını Türkiye ve dü

TFF'ye Her Cumartesi Protesto

Kendilerini “Yeşil Sahada da Adalet İsteyenler” olarak tanımlayan bir grup aktivist her Cumartesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstinye binası önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

 

Şike sürecinde yaşanan hak, hukuk ve adalet katliamını Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmak ve toplum vicdanına seslenmek isteyenlerin oluşturduğu grup her Cumartesi Saat 13:00'da Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasının önünde oturma eylemi yapacak.

 

Gurup adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

"Yeşil sahalarda oynanan bahis, şike ve futbolun sportif yanını arka planda bırakan tüm kirli işleri-kirli ilişkileri protesto etmek amacı ile bir araya gelen bizler tüm Türkiye ve hatta dünyanın gözü önünde yaşanan bu komediye bir dur demek istiyoruz.

 

Ahlakın yerle bir edildiği, hak, hukuk ve adaletin ayaklar altına alınırcasına katledildiği bir iklimi Türkiye’deki sporseverler hak etmiyor.

 

Neredeyse 1 yıllık sürede gelinen nokta ahlaken de, hukuken de bir büyük hayal kırıklığıdır. Herkes pisliği halının altına süpürerek bu gerçekten kaçsa bile geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillere “Ahlak ve Adalet” kavramının içi boş bir kavram olmadığını göstermek istiyoruz. Her anlamda bağırsakları temizlenen Türkiye’nin bu temizlik harekatının yeşil sahalara da uğramasını istiyoruz.

 

Çocuklarımıza Ahlak’ın ve Adaletin olduğu bir Türkiye bırakmak istiyoruz.

 

Güçlünün hukuku deği hukukun gücü kazansın istiyoruz

Sabah erken kalkan futbolumuzu kirletmesin diyoruz

·        Sporun barıştıran, kaynaştıran ve birleştiren yüzünü görmek ve göstermek istiyoruz

·        Yalnızca Temiz Futbol ve Adalet istiyoruz

·        Bu ülke insanı buna layıktır diyoruz

TFF binası önünde Ahlak, adalet ve hukuk üzerine yazılmış kitapları okuyarak yapacağımız eylemimiz hak yerini bulana adalet tecelli edene kadar sürecek uzun soluklu bir eylemdir. Renklerden bağımısız ve vicdanı olan herkesi de bu demokratik eylemimize bekliyoruz.

 

Saygılarımızla" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor