TFF'ye Açık Açık Rest

 UEFA Başkanı Michel Platini, Türkiye'nin hem olimpiyatları hem de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yapmak istemesinin tam anlamıyla fiyasko ile sonuçlanacağını dile getirdi. Daha önce "Hem Olimpiyatlar'a hem de Avrupa Şampiyonası'a talip olmayın, riske girer

TFF'ye Açık Açık Rest

 

UEFA Başkanı Michel Platini, Türkiye'nin hem olimpiyatları hem de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yapmak istemesinin tam anlamıyla fiyasko ile sonuçlanacağını dile getirdi.
 
Daha önce "Hem Olimpiyatlar'a hem de Avrupa Şampiyonası'a talip olmayın, riske girersiniz" uyarısını yapan UEFA Başkanı Michael Platini tavrını sertleştirdi: "İnat ederseniz, ikisini de kaybedebilirsiniz!"
 
Spor Bakanı Suat Kılıç'ın "İki organizasyonu da düzenleyecek güce ve ekonomiye sahibiz" açıklamasına Avrupa'da futbolun patronu olan Michael Platini'den net cevap geldi. Monaco'daki 'Sezona Merhaba' günlerinde çok özel açıklamalar yapan UEFA Başkanı, 2020 konusunda tavrını çok açık bir şekilde ortaya koydu.
 
'Bu düşünce realist değil'
Öncelikle İstanbul'da düzenlenen kongredeki sözlerini bir defa daha hatırlatan Platini, sonrasında kelimesi kelimesine şunları söyledi: "Ben sadece 'Avrupa Şampiyonası için aday olun,oyum Türkiye'ye demiştim.Çünkü Türkiye böylesine büyük bir organizasyonu artık hak ediyor.
 
Fakat yetkililer beni galiba yanlış anlamış! Çünkü 'hem Avrupa Şampiyonası'n hem de Olimpiyatlar'ı düzenleyeceğiz demek pek realist bir düşünce değil. Türkiye gerçekçi olmalı.
 
Zaten bu nedenle, başvuru sürecini uzattık. Ayrıca şampiyonayı yeni bir formatla devam ettirmek istediğimizi dile getirdik. Futbolu tüm Avrupa'ya yaymak istiyoruz.
 
Türkiye'nin bu tavrı ise düşündürücü. Bir bakarsanız Türkiye riske girip inadını sürdürürse, süreç sonunda eli boş da kalabilir. Aman dikkat..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler