TFF'den yabancı futbolcu sınırı

 Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı kontenjanında değişikliğe giderken, kadrosunda fazla sayıda yabancı futbolcusu bulunan kulüplere "alt yapı fonu" ödeme zorunluluğu getirdi. TFF Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin 2013-2014 sezonunda en

TFF'den yabancı futbolcu sınırı

 

Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı kontenjanında değişikliğe giderken, kadrosunda fazla sayıda yabancı futbolcusu bulunan kulüplere "alt yapı fonu" ödeme zorunluluğu getirdi.

 

TFF Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin 2013-2014 sezonunda en fazla 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabileceklerini, bunların 6'sının müsabaka isim listesinde yer alabileceğini, 2014-2015 sezonunda ise en fazla 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabileceklerini, bunların 5'ini müsabakalarda isim listesine yazabileceklerini açıkladı.

 

Ağustos ayında alınan karar uyarınca, istedikleri sayıda yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilen Süper Lig kulüpleri, aynı anda 6 ve yedek kulübesinde 2 olmak üzere müsabakalarda isim listesine 8 yabancı futbolcu yazabiliyordu.

 

Her yabancı futbolu için ödeme

 

TFF Yönetim Kurulu, beşinci yabancı için 65 bin TL, altıncı yabancı için 80 bin TL, yedinci yabancı için 85 bin TL, sekizinci-dokuzuncu-onuncu yabancı için 100 bin TL, onbirinci ve sonraki her bir yabancı futbolcu için 250 bin TL "alt yapı fonu" ödenmesini kararlaştırdı. 

 

Öte yandan kulübü ile sözleşmesi devam eden veya sözleşme yenileyen yabancı uyruklu futbolculardan altyapı fonu alınmaması, yabancı uyruklu kaleci ile sözleşme yenileyen, transfer veya geçici transfer eden kulüplerin ise sıralamaya bakılmaksızın 100 bin TL altyapı fon bedeli ödemesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor