TFF'den şok yanıt!

Galatasaray Kulübü'nün TFF'yi hedef alan açıklamasının ardından Federasyon resmi internet sitesinden jet yanıt verdi.İşte TFF'nin o açıklaması: 3 Temmuz 2011 tarihinde Türk futbolu için başlayan tarihinin en büyük soruşturma sürecinin birkaç gün öncesinde

TFF'den şok yanıt!

Galatasaray Kulübü'nün TFF'yi hedef alan açıklamasının ardından Federasyon resmi internet sitesinden jet yanıt verdi.

İşte TFF'nin o açıklaması:

 

3 Temmuz 2011 tarihinde Türk futbolu için başlayan tarihinin en büyük soruşturma sürecinin birkaç gün öncesinde göreve gelen yönetimimiz, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig kulüp başkanları ile 11 ve 26 Temmuz tarihlerinde yaptığı müşterek toplantılarda, durum değerlendirmelerinde bulunmuştur. Bu toplantılarda, tüm kulüplerle Türk futbolunun marka değerinin ve geleceğinin teminat altına alınması için gerekli önlemler uzun uzun müzakere edilmiştir.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar aldığımız, doğru ve hukuki olduğuna inandığımız bu kararlarla, süreci en iyi şekilde sürdürmeye çaba sarfetmekteyiz. Kararlarımızın temelindeki en önemli dayanağımız, kararlarımızın hukuka uygun olmasını sağlamaktır.

Ancak bir süredir bazı kulüplerimiz ile olayla ilgili veya ilgisiz aynı zamanda da bilgisiz bazı kişiler, yasal dayanaktan yoksun açıklamalar yapmaktadırlar. Özellikle bugün bir Süper Lig kulübümüzün yaptığı açıklama ile federasyonumuz adeta Avrupa'ya, UEFA'ya ve FIFA'ya şikayet edilmektedir. Belirtmek isteriz ki, Türkiye Futbol Federasyonu; şeffaf, açık ve yasalarla yönetilen bir kurumdur. Federasyonumuzu hukuka aykırı davranan bir kurum olarak lanse eden ve yurtdışına şikayet etme gibi tarihi yanılgıya düşenleri, Türk futbol tarihimiz affetmeyecektir.

Bu sorumsuz davranışın sonucunda Türk futbolunun ve değerli tüm kulüplerimizin göreceği zararın ve nahoş olayların, bu açıklamaları yapanların sorumluluğunda olduğunun bilinmesini tarihe not düşeriz.

Liglerin başlamasına çok az bir sürenin kaldığı bugünlerde, futbol konuşmaya ve oynamaya uygun bir zemin hazırlamak için harcadığımız çabaya; tüm kulüplerin, yöneticilerinin ve futbol ailesine ait tüm bireylerin katılmasının, kendi menfaatleri açısından elzem olduğunun belirtilmesi zorunluluğunu kamuoyunun takdirlerine sunarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler