TFF'den skandal düzenleme!

TFF şok bir düzenlemeye daha gitti. Buna göre 34 hafta sonunda 1. sırada yer alan takım, play-off’ta 4. olursa, belki de Avrupa’ya bile gidemeyecek!Futbol Federasyonu, Süper Lig’de ilk kez uygulanan play-off sistemi ile ilgili olarak çok önemli bir değişi

TFF'den skandal düzenleme!

TFF şok bir düzenlemeye daha gitti. Buna göre 34 hafta sonunda 1. sırada yer alan takım, play-off’ta 4. olursa, belki de Avrupa’ya bile gidemeyecek!

Futbol Federasyonu, Süper Lig’de ilk kez uygulanan play-off sistemi ile ilgili olarak çok önemli bir değişikliğe gitti.

Daha önce “34 hafta boşa mı oynanacak?” tepkileri üzerine kararı değiştiren TFF, dün büyük bir süprize imza atıp çark ederek herkesi şaşırttı. UEFA’yla yapılan görüşmelerden sonra değişikliğe gidildiğinin altı çizilen açıklamada, “Play-off maçları nedeniyle, 34 haftalık lig grubundan ve play-off grubundan hangi takımların hangi şartlarda Avrupa Kupaları’na katılacağını UEFA ile paylaşan TFF, play-off birincisi ve ikincisinin Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkını elde edebileceği yanıtını aldı.

Böylece statüde yer alan ‘UEFA’nın bir değişiklik yapması halinde, TFF bu katılım maddesini yeniden düzenleme hakkına sahiptir’ maddesi işleme koyuldu” denildi.

Yeni düzenlemeyle 34 haftayı 1. bitiren ekip play-off grubunda 3. sırada yer alırsa Şampiyonlar Ligi’nde yer alamayacak. Eğer 4. bitirirse, Avrupa Ligi play-off grubunun 1.’siyle yaptığı maçında da başarılı olamazsa, Avrupa’ya gidemeyecek. 34 haftada ilk 4 sırayı elde edecek takımların oluşturacağı play-off Şampiyonluk Grubu’nun 1.’si direkt Devler Ligi’ne gidecek. İkinci de Devler Ligi’ne ön eleme turuna katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler