TFF’den Fener’i koruma kanunu

TFF’den Fener’i koruma kanunuTürkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği'nin yeni Başkanı Göksel Gümüşağ ile görüştü. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, yeni sezon öncesi tüm kulüplere mali kriterlere uymaları yönünde

TFF’den Fener’i koruma kanunu

TFF’den Fener’i koruma kanunu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği'nin yeni Başkanı Göksel Gümüşağ ile görüştü. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, yeni sezon öncesi tüm kulüplere mali kriterlere uymaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Demirören, futbolun barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. "Yeni Türkiye olarak, geçmişi unutarak kardeşlik istiyoruz. Kulüpler 'Ben' değil 'Biz' demeli. 'Ben' değil 'Biz' dersek futbolun marka değeri ve kalitesi artacak. Gazetelerde görüyoruz; bir sürü kulüp sponsor bulamıyor" ifadesini kullandı.

Bu arada toplantı sonrası dışarıya yansıyan bilgilere göre, iki başkanın mutabık kaldığı konular da oldu. Gümüşdağ'ın, ilk Kulüpler Birliği toplantısında kulüplere aktaracağı ve uyulmasını isteyeceği belirtilen maddeler şunlar:

1- Bütün kulüpler tek bir düşünce doğrultusunda kamuoyuna açıklama yapacak. Farklı yöneticiler konuşsa bile verdikleri mesaj tek olacak.

2- Türk futbolunun marka değerine, hakemlere ve rakiplere zarar verecek hiçbir açıklama yapılmayacak.

İşte Gümüşdağ'ın kulüplere bildirileceği ileri sürülen bu unsurlar, yeni bir polemiğin de kapısını açtı. Öncelikle, Kulüpler Birliği'nin herhangi bir yaptırım gücü bulunmuyor. TFF ise zaten kişilerin veya kulüplerin yaptığı açıklamalar hakaret içerdiğinde, PFDK'ya sevkedip ceza verilmesini sağlayabiliyor.

Bir diğer merak konusu ise yapılacak açıklamaların tek ses olmasıyla tam olarak neyin kastedildiği?

Eleştirinin sınırlarının nasıl belirleneceği?

Özellikle Trabzonspor ve Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, zaman zaman Fenerbahçe'yi hedef alan açıklamalar yapabiliyor. Fenerbahçe'den de sert yanıtlar gelebiliyor.

Hacıosmanoğlu'nun bahsedilen toplantıya katılıp katılmayacağı ve rakipler hakkında sert sözler kullanılmaması isteğine nasıl cevap vereceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler