TFF'den devrim gibi karar!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören katıldığı bir programda kulüpler açısından önemli bir karar imza atacaklarını belirtti.TFF tarafından bir fon kurulacağını ve kulüplerin transfer ettikleri yabancı oyuncular için bu fona ödeme yapacağı

TFF'den devrim gibi karar!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören katıldığı bir programda kulüpler açısından önemli bir karar imza atacaklarını belirtti.

TFF tarafından bir fon kurulacağını ve kulüplerin transfer ettikleri yabancı oyuncular için bu fona ödeme yapacağını ifade eden Demriören, burada toplanacak paralarla da yerli oyuncu oynatan külüplere belli oranlarda ödeme yapılacağını söyledi.

Demriören, "Süper lig takımlarının yapmış oldukları yabancı transferlerinden TFF’ye fon verecek. Rakamların Cuma günü netlik kazanacağı toplantıda konu karara bağlanacak. Türkiye de yerli futbolcu oynatan takımlara federasyondan teşvik geliyor. Kadrosunda oynattığı Türk oyuncu kriterine göre belirlenecek bu sistemde ne kadar fazla Türk futbolcusu bulunursa o kulüp TFF fonundan para alacak. Yapılacak yabancı transferleri fiyatlandırılarak 1. Oyuncuya şu kadar, şu kadar para 2. yabancı oyuncuya şu kadar para ve TFF topladığı bu fonları Ligde en çok yerli futbolcu oynatan takımlara ödeyecek. TFF’nın yapacağı bu hamle yerli futbolcu teşvikinin arttırması yönünde olacak. Süper ligde yerli devrimi geliyor. Yerli oynatan takım bir sezonda 4milyon Euro kazanabilecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler