TFF'den dev katkı

Türkiye Futbol Federasyonu yeni dönemde sadece Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'e değil diğer ligler ve amatör futbol kulüplerini de rahatlatacak desteklerle Türk futbolunun önünü açıyor. Maddi olarak daha önceki dönemlerde büyük sıkıntılar çeken Bölgese

TFF'den dev katkı

Türkiye Futbol Federasyonu yeni dönemde sadece Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'e değil diğer ligler ve amatör futbol kulüplerini de rahatlatacak desteklerle Türk futbolunun önünü açıyor. Maddi olarak daha önceki dönemlerde büyük sıkıntılar çeken Bölgesel Amatör Lig kulüpleri 2013-14 sezonundan itibaren yapılan desteklerle nefes aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve aynı zamanda TFF Yönetim Kurulu Üyesi olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, hayata geçirdikleri projelerle Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerine deplasman maçları için ulaşım ve konaklama başta olmak üzere destek yağdırdı.

İl sınırları dışında oynanacak maçlar için kilometre başına 1.5 TL katkı ve tek yönde 200 km ve üzerindeki mesafelere giden takımlara konaklama desteği olarak 1000 TL veriliyor. Bu çalışma ile birlikte (BAL) takımlarına 2.7 milyon TL yardımda bulunuldu.

32 İLE YAYILDI

AMATÖR kulüplerin Ziraat Türkiye Kupası'na dahil edilmeleri de takımların önünü açtı. Hem daha yarışmacı bir kimliğe bürünen amatör takımlar ayrıca 81 ilde yapılan Türkiye Kupası maçları ile birlikte kasalarını da doldurma imkanını elde etti.

2010-11 sezonlarında sadece 5 ilde olan vize ve filiz lisans işlemlerinin ASKF'lerde yapılması uygulaması TFF tarafından 32 şehre yayılırken tüm illere bilgisayar ve ekipman desteği sağlandı.

Altyapıda en düşük yaş kategorileri U13'ten U11'e çekilerek takımların bu yaş için çalışma yapmasının önünü açan TFF 2012-13’te 'U11 Minikler Şenliği' adıyla başlattığı organizasyonunu geliştirerek geçtiğimiz sezon 41 ilde 19 bin lisanslı sporcunun katılımına ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor