TFF'den Amatör Lig'e destek!

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig ekiplerine yönelik destek paketini açıkladı. TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, bu sezon ki en önemli yeniliklerden birinin, Bölgesel Amatör Lig takımlarına ödenecek ulaşım v

TFF'den Amatör Lig'e destek!

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig ekiplerine yönelik destek paketini açıkladı.

 

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, bu sezon ki en önemli yeniliklerden birinin, Bölgesel Amatör Lig takımlarına ödenecek ulaşım ve konaklama katkı payı olacağı belirtilirken, ''Bölgesel Amatör Lig ekiplerinin belediye ve büyükşehir belediye sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, kara yolu ile gidilen her kilometre başına 1,5 lira katkı payı ödenecek'' denildi.

 

Ulaşım katkı payının yanı sıra, tek yönde 200 kilometre ve üzerindeki mesafeye deplasmana gidecek takımlara ayrıca konaklama desteği olarak 1000 lira katkı payı da verileceği vurgulanırken, ''Bunun yanı sıra, lige katılacak takım başına 10 bin liralık maddi yardım yapacak olan TFF,kulüplere aylık 400 liradan toplam 4 bin 800 liralık antrenör desteği de sağlayacak. Ayrıca Bölgesel Amatör Lig mensubu her takımın 24 oyuncusu ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortası da TFF tarafından karşılanacak. Böylece her takıma yapılan destek miktarı 35 bin lirayı bulacak'' ifadeleri kullanıldı.

 

Bölgesel Amatör Lig'e 2012-2013 sezonu için kulüplerin katılım başvurularının 20 Temmuz 2012 Cuma günü sona ereceği bildirildi.

 

Bölgesel Amatör Lig'e 84'ü geçen yıl yer alan takımlardan, 70'i ilk kez yer alacak yerel lig takımlarından, 12'si ise 2011-2012 sezonunda Spor Toto 3. Lig'den düşen takımlardan olmak üzere toplam 166 takımın katılma hakkı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler