TFF'deki tek adaylı seçime tepki!

Türkiye Futbol Federasyonu'nda 29 Haziran Çarşamba günü yapılacak seçimli olağan genel kurul'da tek adayın yarışmasına tepkiler sürüyor.Yapılan açıklamalar ve demokratik olmayacağına inanılan seçime tepki maksadıyla aday olan 4 isimden biri olan Salih Tuğ

TFF'deki tek adaylı seçime tepki!

Türkiye Futbol Federasyonu'nda 29 Haziran Çarşamba günü yapılacak seçimli olağan genel kurul'da tek adayın yarışmasına tepkiler sürüyor.

Yapılan açıklamalar ve demokratik olmayacağına inanılan seçime tepki maksadıyla aday olan 4 isimden biri olan Salih Tuğsan Okyar, yaptığı yazılı açıklamada, aday olup sonradan çekilen Göksel Gümüşdağ'a da tepki gösterdi.

Okyar yaptığı yazılı açıklamada, ''29 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde, sıradan bir vatandaş olarak adaylığımı koymuş ve bunun bir tepki adaylığı olduğunu belirtmiştim.'' diyerek şu ifadeleri kullandı:

 ''Özellikle başkan adaylığından Mehmet Ali Aydınlar lehine çekilen Göksel Gümüşdağ’ın “Ben adaylıktan halen mevcut olan tek adayın lehine çekiliyorum. Bu adayın karşısına, başka bir adayın çıkmasını da doğru bulmuyorum. Bu seçimlere tek adayla gidilmeli. Yoksa futbolumuz kaos ortamına girer.” sözleri beni demokrasiye inanan bir futbolsever olarak çileden çıkarmıştı.

 Bu sebeple Göksel Gümüşdağ’ın yapmadığını yapıp Türkiye Futbol Federasyonu Ana Statüsünün 38. maddesinde belirtildiği üzere TFF Genel Sekreterliğine yazılı başvuru yaparak resmen TFF başkan adayı oldum.

    Ancak biliyorum ki gerekli olan 61 imzayı normal şartlarda toplayabilmem mümkün değil. Her ne kadar birkaç kulübün delegesi bana ulaşıp, “Sana imza verebiliriz, biz de tepkiliyiz.” dediyse de ben haddimi biliyorum.

 Ben cebinde milyonları bulunan işaret edilmiş biri değilim. Ben sıradan, deyimi yerindeyse “sokaktan geçen bir futbolseverim”. Sade bir vatandaşım.

Şimdi çok merak ediyorum Mehmet Ali Aydınlar, tıpkı Göksel Gümüşdağ başkan adaylığından kendisi lehine çekildiğinde verdiği başkanvekilliği gibi, bana da bırakın başkanvekilliği vermeyi, acaba yedek listesinde son sırada yer verir mi? Ondan da vazgeçtim “Hadi gel sen de şu işin ucundan tut” der mi? Hiç sanmıyorum. Aynı şekilde birkaç gün önce Mehmet Ali Aydınlar’a randevu verip adaylık sürecini değerlendiren Başbakanımız, ben ya da diğer adaylar randevu isteseydi, verir miydi? “Hayırlısı olsun” der miydi? Onu da hiç sanmıyorum.

 Bu arada bu adaylık sürecimde başka bir gerçekle daha yüz yüze kaldım. Sosyal paylaşım sitelerinde, sanal medyada, internette diğer adaylarla birlikte benim ismim kıyametler koparırken, yer yerinden oynarken, ulusal medyamız devekuşu misali başını kuma sokarak bizi yok saydı. Tek kelime kimdir bunlar, nereden çıktılar, amaçları ne sorusunu sormadılar. Ancak, onların beni ya da diğer adayları yok sayması, bu tepkinin amacına ulaşmadığı anlamına gelmiyor. Nitekim bana gelen binlerce mail bunu doğruluyor.

    Bu bir tepki adaylığıydı. Spor yazarı Cüneyt Yalınkılıç’ın ‘Kimse yok mu?’ yazısından bu işin bir dilekçe vermekten ibaret olduğunu öğrenince, aday olmuştum. Amacıma ulaştığımı düşünüyorum. Başka adayların da çıkmış olması bana bir futbolsever olarak huzur veriyor.

    26 Haziran 2011 tarihiyle Göksel Gümüşdağ'ın da belirttiği gibi Türk futbolunda kaos oluşturmamak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu başkan adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte bana destek olan tüm futbolseverlere ve futbol camiasının değerli isimlerine teşekkür ediyorum.''

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler