TFF'de 2.5 milyon TL'lik kavga

Ersun Yanal’la yolları ayıran TFF tazminat olarak 1.5 milyon TL önerdi, Yanal ise 4 istedi.Aylık 110 bin TL maaşla çalışan Yanal, "Teklifler almıştım. Kabul etmedim, bu para az" diyerek 1.5 milyonu geri çevirdi ama Aydınlar, "Bizden 4 milyon TL alacağı yo

TFF'de 2.5 milyon TL'lik kavga

Ersun Yanal’la yolları ayıran TFF tazminat olarak 1.5 milyon TL önerdi, Yanal ise 4 istedi.

Aylık 110 bin TL maaşla çalışan Yanal, "Teklifler almıştım. Kabul etmedim, bu para az" diyerek 1.5 milyonu geri çevirdi ama Aydınlar, "Bizden 4 milyon TL alacağı yok. Bunu ödemeyiz" restini çekti.

YAKLAŞIK 2 aydır futbol camiasında kulaktan kulağa dolaşan "Ersun Yanal'ın görevine son verilecek" dedikodusu gerçek oldu.

Mehmet Ali Aydınlar federasyonu, tazminatta uzlaşamadığı Ersun Yanal ile yolları ayırdığını dün açıklarken şu ifadeler kullanıldı: "22 Şubat 2010'dan bu yana A Milli Takım'ın dışında kalan tüm milli takımlardan sorumlu olarak Futbol Genel Direktörlüğü görevini yürüten Ersun Yanal'ın görevine son verilmiştir."


32 AYLIK MAAŞ..
TFF'NİN 2014 yılının mayıs ayına kadar sözleşmesi olan (Aylık 110 bin TL maaş) ve yaklaşık 4 milyon TL tazminat hakkı bulunan Yanal'a 1.5 milyon TL önerdiği, ünlü hocadan olumsuz yanıt alınca da işine son verme kararını hayata geçirdiği öğrenildi.

Şöyle anlatalım.. TFF geçtiğimiz ay yaptığı "İcra Kurulu" toplantısında Ersun Yanal ile ilgili olarak "Çok geniş yetkileri var, bu nedenle başına buyruk hareket ediyor. A2 ligi onun yüzünden başlamadı. Kulüpler çok sıkıntılı" biçimindeki şikayetleri masaya yatırdı. Kulüplerin yazılı serzenişlerini inceleyen Aydınlar ve ekibi, A Milli Takım ile diğer milli takımlar arasındaki kopukluğu da göz önüne alıp Yanal ile yolları ayırma kararı aldı.

BU karar daha sonra Cüneyt Tanman tarafından Yanal'a iletildi. Görüşmede federasyonun kararına saygı duyduğunu belirten Yanal, tazminat haklarının hayata geçirilmesini istedi. Yaklaşık 4 milyon TL'yi bulan tazminat konusunu çözebilmek için Yanal ile Tanman iki kez daha buluştular. Bu buluşmalarda önce 1 milyon, ardından da 1.5 milyon TL civarında bir rakam öneren Tanman uzlaşma istedi.

Bugüne kadar Ersun Yanal'a 2 milyon TL ödeyen ve bir o kadar da vergi veren TFF, sözleşmesi gereği 32 aylık maaşı tazminat olarak duran Yanal'ı düşünerek bu teklifi yapsa da Yanal, "Ben görevdeyken Eskişehir, A.Gücü ve G.Antep'ten gelen teklifleri biliyorsunuz. Onları kabul etmedim" diyerek olumsuz yanıt verdi ve 4 milyon TL istediğini yineledi.

FAKAT TFF Başkanı Aydınlar ise bu konuda çok net bir açıklama yaptı: "Ersun Yanal'ın bizden 4 milyon TL alacağı yok. Bu parayı ödemeyeceğiz. Biz onun iş akdini feshettik."

'Hiddink'e 1 kez bile rapor vermedi'
Konuyla ilgili olarak Vatan'a bilgi veren üst düzey bir TFF yönetici şunları söyledi: "Ersun hoca genel direktör sıfatıyla Hiddink'in üstünde bir rol üstlenmiş gibiydi. Bu durum futbolumuza zarar veriyordu. Kulüplerden de ciddi şikayetler geliyordu. A2 ligini başlatamadık bir türlü. Hep engeller çıkardı.

AYRICA çift başlılık yarar getirmiyor. Hiddink, kendisine şu ana kadar 1 kez bile rapor verilmediği için Yanal'dan şikayet ediyordu."

Tüm ekibi gidiyor
TFF, Ersun Yanal'ın gönderilmesiyle ilgili dün "Türk futbolunun yeniden yapılandırılması ve sağlıklı bir geleceğe taşınması amacıyla bir dizi yeniliğin hayata geçirileceğini daha önce duyurmuştuk" ifadesini kullandı.

ESASINDA bunun meali de görevine son verilen Ersun Yanal'ın tüm ekibiyle yolların ayrılacak olmasıydı.

'Maçlar bitsin, konuşacağım'
FUTBOL Federasyonu tarafından 'Futbol Genel Direktörlüğü' görevine son verilen Ersun Yanal, kritik milli takım maçları öncesinde konuyla ilgili yorum yapmayacağını bildirdi. Yanal, basın danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Kritik milli takım maçları öncesinde bir açıklama yapmamın, Türk futboluna fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Gerekli açıklamayı ilerideki günlerde yapacağım" ifadesini kullandı.

Aydınlar: Şükür'le ALAKASI YOK

ERSUN Yanal'ın görevinin sonlandırılması üzerine dün ortaya atılan "Yanal'ın gönderilmesinin ardında Hakan Şükür var"söylentisini, konunun en büyük muhatabı TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a sorduk.

İşte cevabı: "Türk futbolunu tek kişi yönetiyor: Mehmet Ali Aydınlar. Hakan'ı en son Kazakistan maçında gördüm. Benim işime ve kararlarıma kimse müdahale edemez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler