TFF yine bekleneni açıklamadı

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün 12:30'da bir basın toplantısı düzenledi.Beşiktaş'taki Conrad Otel'de başlayacak basın toplantısına UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, FIFA kok

TFF yine bekleneni açıklamadı

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün 12:30'da bir basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş'taki Conrad Otel'de başlayacak basın toplantısına UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA korkartlı hakem Cüneyt Çakır'ın Avrupa Şampiyonası'nda görev yapması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg yer aldı.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Toplantıya ilk olarak TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar söz aldı.

Aydınlar yaptığı açıklamada, "Sizlerle uzun süredir hoş olmayan meselelerle bir araya geliyorduk. Ancak bugün Türk futbolu adına güzel bir günde sizinle birlikteyiz. Bildiğiniz gibi hakemlerimizden Cüneyt Çakır Euro 2012'de düdük çalacak. 16 yıl sonra meydana gelen bu başarının arkasında bir ekip çalışması ve Cüneyt Çakır'ın müthiş performansı vardır.

Bundan sonra diğer hakemlerimizden de bu tip başarılar bekliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri hakemlere olan inancımızı dile getirdik. Haddini aşan eleştirileri dikkate almadık. Cüneyt Çakır'ı bu başarısından dolayı kutlar emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

"ÇAKIR'IN ÖNÜNDE 10 YILLIK SÜRE VAR"

Aydınlar'ın hemen ardından konuşan MHK Başkanı Yusuf Namaoğlu, "Benim sizlere aktarmak istediğim, Türkiye'de hakemlerin dışa açılımın miladı o UEFA konversuyumuna katılmak oldu. Çüneyt Çakır 1994 yılında hakemliğe başladı. O zaman 18 yaşındaydı. Bizim de düşüncemiz bu yaşlarda gençleri hakem olarak yetiştirmek. Cüneyt Çakır'ın önünde daha 10 yıllık bir süre var. Cüneyt'in de bu süreçte hedefleri var. Cüneyt Çakır 2006 yılında FIFA listesine girdi ve 6 ayda büyük aşama kaydetti. Kendisi çok önemli maçlarda Barcelona, Real Madrid ve Manchester United gibi dünya devlerinin maçlarını yönetti. Kolombiya'da görev aldığı süre içinde çok başarılı maçlar çıkardı. Cüneyt Çakır'ın başarısında bir çok kişinin emeği var. Geçmiş TFF ve MHK başkanları olmak üzere, Şenez Erzik ve Mehmet Ali Aydınlar'ın büyük katkıları var. Hatta babasının da onun başarısında büyük emeği var. Burada hem bizim hem de Cüneyt Çakır'ın hedefi 2014 Brezilya Dünya Şampiyonası'dır. 1974'de Doğan Babacan'ın ardından inşallah bir hakemimiz Dünya Kupası'nda düdük çalacaktır." diye konuştu.

FIRAT AYDINUS DA TERFİ ETTİ

Yusuf Namaoğlu konuşmasında Fırat Aydınus'un da üst kademeye yükseldiğini belirterek, "FIFA listesinde bulunan Fırat Aydınus da first klasmandan bir üst klasmana yani elit kategoriye terfi etti. Bu da bizi sevindiren konulardan biri. Umarım Türk hakemleri gelecek yıllarda genç hakemleri de içine alarak daha iyi noktalara gelecektir" dedi.

"TÜRKİYE, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İKİ HAKEMLE TEMSİL EDİLECEK"

UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg basın toplantısında, "UEFA Hakem Komitesi adına Cüney Çakır, Fırat Aydınus ve Dilan hanımı da tebrik ediyorum. Bu Fırat Aydınus ve Türk Hakemliği adına çok önemli. Bundan sonra Türkiye, Şampiyonlar Ligi'nde iki hakem ile temsil edilecek. Bugün Türk hakemliği için çok önemli bir gün. Ben burada olmaktan çok mutluyum. Hem TFF hem de hakemler adına çok mutlu bir gelişme" dedi.

Uilenberg ayrıca, "UEFA Hakem Komitesi'nin hepsinin sorumlu olduğu ülkeler var. Benim de sorumluluğum Türkiye, neden Avrupa Şampiyonası'nda Türk hakem olmadığını merak ettim. Bu olay 20009 yılındaydı. 2009 yılında Cüneyt Çakır ikinci kategorideydi. TFF hakemlikte Türk talimatlarını değil, UEFA Talimatlarını takip etmeliydi. Bu da yapıldı. Şenez Erzik ile analimizi konuştuk ve o da analizimi kabul etti. Eski TFF Başkanı ve MHK ile ilgili işbirliği yapmam için Erzik'den baskı gördüm. Mayıs 2009'da Cüneyt Çakır U20 Dünya Kupası'nda çok iyi bir iş çıkarttı. Biz de bu konuda kendisine yardımcı olduk. Şimdi de Euro 2012'de görevlendirilmesini kutlamak için buradayız" şeklinde konuştu.

Son olarak Uilenberg, "Bu başarı adına çalışanlar adına müthiş bir sonuç. Eski MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a teşekkür etmek istiyorum. Türk hakemliği büyük bir aşama kaydetti. Şu anda görevde olan federasyon büyük destek verdi. Kendilerine teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

"CÜNEYT ÇAKIR'I KISKANDIM"

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, "Uzun bir süre sonra karşınızda olmanın gururunu yaşıyorum. Cüneyt Çakır arkadaşımızı yürekten kutluyorum. Ancak biraz kıskandım. 2012'de sadece Cüneyt Çakır yok, ben de oradayım. Orada ülkemizi beraber temsil edeceğiz. Cüneyt Çakır uluslararası anlamda çok başarılı maçlar yönetti. Kendisinin hiçbir başarısı tesadüf değil. Bilimsel çalışmalara kendisini veren çok çalışan bir arkadaşımız. Hakemlik ve hakem yetiştirmek çok zor bir süreç. Futbolcuyu, yöneticiyi, teknik direktörü çok sık değiştirebilirsiniz ancak hakemler için bu durum söz konusu değil. Hakemlik bilimsel bir süreç, bu süreç de en az 10 yıl" dedi.

Erzik, Çakır'ın bu gelişimiyle ilgili olarak "Uilenberg gecesini gündüzünü buraya kattı. Bu işin başmimarı yok. En büyük aslan payı Uilenberg'e ait. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Cüneyt'in açtığı bu yolda başka arkadaşları da yetiştireceğine şüphem yok" şeklinde konuştu.

"UILENBERG'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak Cünet Çakır, "Burada bulunan herkesi saygıyla selamlıyorum. Kategorisi yükselen hakem arkadaşlarımı kutluyorum. Burada bulunan ve bulunmayan bende emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Şenes Erzik her zaman destek oldu. Benim için büyük şans Kolombiya'daki U20 Dünya Şampiyonası'nda Şenes Erzik ile beraber olmaktı. Kendisine Kolombiya'da gösterilen büyük ilgi bizim için gurur oldu. Göreve geldikleri günden beri Türk Hakemliği için çalışan mevcut TFF yönetimine sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Türk hakemlerinin eğitmeni Sayın Uilenberg, Türk hakemlerinin sınıf atlamasında en önemli kişidir. Kendisi içimizdeki geçrek potansiyelin dışarı çıkmasını sağladı. Kendisine buradan hem kendi adına hem de Türk hakemliği adına teşekkür ediyorum.Bu başarıda pay sahibi olan gözlemci ve hakem arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Objektif olarak yorum yapan. Bizim konuşamadığımız yerde bizim adımıza konuşan basın mensuplarına ve bizim için dua eden Türk halkına da teşekkür ediyorum. Bu arada benim her zaman en büyük destekçim olan babama, aileme ve sevgili eşime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diyerek oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

"COLLINA HAKEMLERİ AÇIKLADIĞI ZAMAN..."

Çakır son olarak, "Collina hakemleri açıkladığı zaman "çok büyük sorumluluk ve başarı" kelimesini kullandı. Bunun sevincini bir kaç gün yaşayacağım ancak bununla beraber çok daha fazla çalışacağım. Bugünden sonra da planlı programlı çalışmalarımıza devam edip ülkemizi temsil etmeye çalışacağız. Milli Takımımız'ın olmadığı bir turnuvada ben ve yardımcılarım orada her şeyi yapacağız. Ekibim ile birlikte çok iyi hazırlanacağız. Ocak ayının sonunda UEFA Hakem Semineri Türkiye'de ve daha sonra Varşova'da hakem seminerleri olarak. Burada da hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Yapabileceğimizin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Lütfen herkes bizi en iyi şekilde desteklesin ve halkımız bizden dualarını eksit etmesin" diyerek sözlerini noktaladı.

Öte yandan UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg, 'Şike soruşturmasında hakemlerin adının geçmemesi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un yükselmesinde etkili oldu mu? şeklinde bir soruya, "Şike soruşturmasında hakemlerin adının geçmemesi bizi çok mutlu etti" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor