TFF ve MHK açıklama yaptı!

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Üst Klasman Hakem, Üst Klasman Yardımcı Hakem, Kadın FIFA ve Kadın FIFA Yardımcı Hakemlere yönelik 2011-2012 sezon öncesi eğitim semineri İstanbul Silivri Klassis Resort'de başladı.MHK B

TFF ve MHK açıklama yaptı!

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Üst Klasman Hakem, Üst Klasman Yardımcı Hakem, Kadın FIFA ve Kadın FIFA Yardımcı Hakemlere yönelik 2011-2012 sezon öncesi eğitim semineri İstanbul Silivri Klassis Resort'de başladı.

MHK BAŞKANI NAMOĞLU: "OLUMSUZLUKLARIN YAŞANDIĞI BU SÜREÇTE HAKEMLERLE GURUR DUYULMALI. ONLARIN EMEKLERİNE HAKSIZLIK EDENLER KENDİLERİYLE YÜZLEŞMELİ"

TFF BAŞKANI AYDINLAR: "ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DAİMA HAKEMLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Dün başlayan ve bugün resmi açılışı gerçekleştirilen seminer, yarın sona erecek. Seminer kapsamında, bugün fiziksel yeterlilik testleri yapılacak. Üst klasman gözlemci ve üst klasman mentörler de seminere katılacak.

Bu arada seminerin resmi açılış törenine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile TFF Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Baykan ve Erdal Atalay da katıldı.

Aydınlar ve ekibi daha sonra, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarıyla yapacakları toplantılar için Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına gitti.

NAMOĞLU: "ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ, 2012 AVRUPA ŞAMPİYONASI VE 2014 DÜMYA KUPASI'NA EN AZ 1 HAKEMİMİZİ GÖNDERMEK"

Seminerin açılış konuşmasını yapan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, geçen yıllara göre kıyaslandığında hakemlerin sorumluluğunun arttığını ifade ederek, "Uluslararası işbirlikleri sayesinde hakemlerimizin uluslararası tecrübeleri arttı. Öncelikli hedefimiz, 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası'na en az 1 hakemimizi göndermek olacaktır" dedi.

Namoğlu, "Olumsuzlukların yaşandığı bu süreçte hakemlerle gurur duyulmalı. Onların emeklerine haksızlık edenler kendileriyle yüzleşmeli. Gösterdikleri hassasiyetten dolayı hakem ve gözlemcilerimize teşekkür ediyorum. Tarafsız ve birleştirici bir tutum içerisinde olacağız" diye konuştu.

ERZİK: "EN KISA ZAMANDA BİZLER "GÜZEL OYUNUMUZ"U SEYRETMEYE, SİZLER DE SAHALARDA GERÇEK SPOR ADALETİNİ SAĞLAMAYA DEVAM EDERSİNİZ. BU KONUDA SİZLERE OLAN GÜVENİM SONSUZ"

2014 Dünya Kupası kura çekimi için Brezilya'da olduğu için seminere katılamayan TFF Onursal Başkanı ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik'in mesajını da Başkan Namoğlu okudu. Erzik mesajında, "Bugünlerde "Futbol" dünyamız maalesef olağanüstü bir dönemden geçmekte. Özerkliğe kavuştuğu 1992'den bu yana büyük hamleler yapmış, Avrupa ve Dünya futbolunun güvenini kazanmış olan Türk Futbolu şu anda olumsuz bir tablo ile karşı karşıya. Sizlerin de bildiğiniz gibi; 2012 UEFA Kongresi'nin İstanbul'da, şimdi benim de katılacağım Kolombiya'daki U20 FIFA Dünya Kupası'nın 2013'te Türkiye'de yapılacak olması, 20 yılda oluşturulan bu güvenin sonucunu yansıtıyor. Bu kritik süreçte sizlere, eskisinden daha çok görev düşmektedir. En kısa zamanda bizler "güzel oyunumuz"u seyretmeye, sizler de sahalarda gerçek spor adaletini sağlamaya devam edersiniz. Bu konuda sizlere olan güvenim sonsuz. Başarının olmazsa olmaz koşulu "EĞİTİM" dir. Son yıllarda, Merkez Hakem Kurulları, UEFA Hakem Konvansiyonu ve uluslararası değerli hakem eğitimcileri ile işbirliği sonucunda, hakemlikte önemli gelişmeler kaydedildi. Bu olumlu gelişmelerin sizlerin başarılarına ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi

AYDINLAR: "ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DAİMA HAKEMLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Seminerde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "29 Haziran'da göreve başlayan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak, sizlerle birlikte yapacağımız bu ilk seminerin hakem camiasına ve futbolumuza hayırlı olmasını diliyorum. Sportif performansların konuşulmaya başlanacağı günlerde, sahanın mutlak hakimi olan sizlerin vereceği ya da vermeyeceği kararlar, daha fazla mercek altına alınacak. Haddinden fazla yorumlar ön plana çıkabilecek. Şartlar ne olursa olsun, Futbol Federasyonu olarak tamamen arkanızda olduğumuzu vurgulamak için buradayım" dedi.

Başkan Aydınlar şöyle devam etti: "Geride kalan sezona baktığımızda, hakemlerin sportif performanslarının geçmişe göre istikrarlı bir yükseliş göstermesi memnuniyet verici. 88 yıllık futbol tarihimizin en sıkıntılı zamanlarından birinin yaşandığı bu dönemde hepimize daha fazla sorumluluk düşüyor. Futbol, nasıl bir hatalar oyunu ise, kuşkusuz ki futbolun içinde olan herkesin hata yapma ihtimali her zaman mevcuttur. En fazla göz önünde olan ve gündeme getirilen, hakem hatalarıdır. Her zaman olabileceğini kabul etmekle birlikte, bu hataları en aza indirebilmek için azami dikkati göstereceğiz. Sizlerin daha iyi olabilmesi için, uluslararası eğitimlere ve seminerler aralıksız devam edecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor