TFF ve Lig TV'nin balayı bitti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digitürk'ün arasına hafta arası maçların sayısının azaltılması bozdu.Maraton yapımcısı Şansal Büyüka'nın pazar Maraton programındaki açıklamalarıyla taraflar arasında yaşanan gerginliğin,

TFF ve Lig TV'nin balayı bitti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digitürk'ün arasına hafta arası maçların sayısının azaltılması bozdu.

Maraton yapımcısı Şansal Büyüka'nın pazar Maraton programındaki açıklamalarıyla taraflar arasında yaşanan gerginliğin, federasyonun hafta arası maçlara getirdiği yeni düzenleme olduğu ortaya çıktı.

Federasyon ile yayıncı kuruluş arasında geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda konunun gündeme geldiği ve federasyonun "Her gün maç oynanması insanları futboldan soğutabilir. Hafta içi maçları iki gün ile sınırlayalım" önerisine herhangi bir reaksiyon verilmediği belirtildi.

Ancak salı-çarşamba maç oynandığında pazartesi, çarşamba-perşembe yapıldığında cuma programına karşılaşma konmamasının Digitürk yönetiminde rahatsızlık yarattığı ileri sürüldü.

Büyüka'nın, federasyona tepki göstermesinin gerekçesinin altında Trabzonspor maçının saat 15.00'den 19.00'a alınmasının yatmadığı, tepkinin doğrudan hafta içi maçlarla ilgili olduğu ifade edildi.

Federasyon yetkilileri ise hafta içi maçlar yapıldığı zaman pazartesi ve cuma karşılaşmalarının kaldırılma gerekçesini "Play-off sistemi nedeniyle zaten geç başlayan ligde maçların sıkışmak zorunda olması sıkıntı yarattı. Bunun üzerine bir de her gün maç konunca haftanın ne zaman bitip, ne zaman başladığı karıştı.

Bu temponun içine takımlarımızın Avrupa kupası maçları da eklenince ortaya alışık olunmadık bir durum çıktı. Yayıncı kuruluş ile herhangi bir sıkıntımız yok. Onların da federasyon ile bir problemi olacağını sanmıyorum" sözleriyle anlattı.

NE DEMİŞLERDİ!
Farklı gerekçeler
Şansal Büyüka, Galatasaray ile Trabzonspor maçlarının aynı saatte başlamasına eleştirirken, "Federasyon başkanlarının hiçbirine bir gün dahi maç saatlerini değiştirtemedim.

Bu akşam isterdik ki Galatasaray, Trabzonspor maçı ayrı saatlerde olsun. Futbol Federasyonu, Trabzonspor maçının saatini 15.00 olarak açıklamıştı. Sonra saati 19.00'a aldılar.

Kulüpler federasyona baskı yapıyor sonra kabak Digitürk'e patlıyor. Lig TV'nin maçlar zamanında başlamadığı için 10 Milyon dolar zararı oldu. TFF ile beraber belirlememiz lazım saatleri yasa öyle diyor. Ama TFF kafasına göre belirliyor. Bu futbol federasyonu Digitürk'ün ortağı mı düşmanı mı anlamadım" sözleriyle tepki göstermişti.
 
Eski alışkanlıklar
Futbol Federasyonu ise ertesi gün yaptığı yazılı açıklamada, "Türk Futbolu yepyeni bir döneme girmiştir.

Eski yaklaşım ve davranışlardan uzaklaşılması gerekmektedir. Geçmiş yaklaşımların, Türk Futbolunu getirmiş olduğu nokta açıkça ortadır. Herkesin öncelikle işine ve sorumluluklarına odaklanarak, futbolumuzun geleceğine ve yeni dönemine adapte olması kaçınılmazdır.

Bu özel süreç çok büyük bir hassasiyetle yönetilmek durumundadır ve ilgili tüm kurumların buna dikkat etmesi gereklidir" görüşüne yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor