TFF TS ve diğerlerini bildirdi

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonun belli olmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu, ülkemizi Avrupa'da temsil edecek takımları UEFA'ya bildirdi. Federasyon, Avrupa'daki temsilcilerimiz G.Saray, Trabzonspor, Beşiktaş, Bursa ve F.Bahçe'yi UEFA'ya bildir

TFF TS ve diğerlerini bildirdi

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonun belli olmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu, ülkemizi Avrupa'da temsil edecek takımları UEFA'ya bildirdi.

 

Federasyon, Avrupa'daki temsilcilerimiz G.Saray, Trabzonspor, Beşiktaş, Bursa ve F.Bahçe'yi UEFA'ya bildirdi.

 

Spor Toto Süper Lig'in bitiminden sonra 7 gün içinde Futbol Federasyonu'nun Avrupa kupalarına katılacak kulüpleri UEFA'ya bildirmesi gerekiyordu. Bunun için gerekli evraklar takımlardan alındı. Bugün de UEFA'ya resmi liste gönderilecek.

 

Avrupa'dan men edilmesine kesin gözü ile bsakılan  F.Bahçe de listede yer aldı. Sarı-Lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi statüsündeki tüm vecibelerini yerine getireceğine dair dilekçeyi de federasyona dün teslim etti. 

 

FENER'İ 2 ÖNELEME BEKLİYOR 

BUNDAN sonra top tamamen UEFA'da. UEFA yönetiminin sevkine göre disiplin soruşturması sonunda F.Bahçe'ye ceza çıkmazsa,  yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ndeki yerini alacak. 

 

G.SARAY ise doğrudan Devler Ligi'ne katılma hakkına sahip. Kanarya'yı 2 ön eleme bekliyor.  Trabzonspor ise Play-Off, Beşiktaş 3. öneleme, Bursaspor ise ikinci ön elemeden geçtikten sonra Avrupa Ligi'ne başlayacak. 

 

5 YIL CEZASI VAR 

EĞER UEFA, PFDK'nın 'temizdir' diyerek ceza vermediği F.Bahçe'yi suçlu bulursa Sarı-Lacivertli kulüp disiplin soruşturması sonucu 5 yıla kadar Avrupa'dan men edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor