TFF Schuster'in cezasını indirdi

  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in 3 maçlık cezasını 2 maça indirdi.ANKARAGÜCÜ MAÇINDA SAHADAKupada oynanan Gaziantep BŞB maçında yer alamayan Schuster'in cezası Beşiktaş'ın bugün oynayacağı Karab

TFF Schuster'in cezasını indirdi

 

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in 3 maçlık cezasını 2 maça indirdi.

ANKARAGÜCÜ MAÇINDA SAHADA

Kupada oynanan Gaziantep BŞB maçında yer alamayan Schuster'in cezası Beşiktaş'ın bugün oynayacağı Karabük maçıyla sona erecek. Alman çalıştırıcı bir sonraki hafta oynanacak olan Ankaragücü maçında takımının başında sahada yer alabilecek.

Olağanüstü toplanan kurul, Beşiktaş Kulübü'nün, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezalara yaptığı itirazı görüştü.

Kurul, Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'e, Yayın Talimatı'nın 22. maddesi ve FDT'nın 45/1. maddesi uyarınca verilen ihtar cezası, Akreditasyon Talimatı'nın 6. maddesinin f fıkrası ve FDT'nın 45/1. maddesi uyarınca 5 bin TL para cezasının onanmasına, FDT'nın 40/2. maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının ise (Tanju Güvendiren, Suat Sarı ve Yener Ünver'in cezaların aynen onanması şeklinde karşı oylarıyla) 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş cezası şeklinde değiştirilerek oyçokluğuyla onanmasına karar verdi.

Tahkim Kurulu ayrıca, PFDK tarafından Beşiktaş Kulübü'ne verilen toplam 67 bin 500 TL para cezasına, antrenör Manuel Ruiz Perez'e verilen ihtar cezasına ve futbolcusu Mehmet Aurelio'ya verilen 2 resmi müsabakadan men cezasına yapılan itirazların ise oybirliğiyle reddini kararlaştırdı.

Aurelio da aynen Schuster gibi kupa maçında yer alamamıştı. Aurelio, bugün oynanacak Karabükspor maçıyla birlikte 2 maçlık cezasını tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler