TFF Platini'ye neyin sözünü verdi?

UEFA Başkanı Michel Platini, 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA kongresinde yaşanabilecek protestolar nedeniyle kaygısını dile getirdi. Federasyon heyeti ise "Olay çıkmayacak. Önlemler alınacak" garantisi verdi.Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demir

TFF Platini'ye neyin sözünü verdi?

UEFA Başkanı Michel Platini, 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA kongresinde yaşanabilecek protestolar nedeniyle kaygısını dile getirdi. Federasyon heyeti ise "Olay çıkmayacak. Önlemler alınacak" garantisi verdi.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in önceki gün İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA Başkanı Michel Platini'yle bir araya geldiği toplantı oldukça sıcak geçmişti. UEFA'nın resmi sitesinde de övgüyle bahsedilen görüşmede Demirören, 2008-12 sezonları arasında spor sahalarının yapımı için Türkiye'ye 1.3 milyon euroluk katkı payının garantisini almıştı.

Ev sahipliğimize övgü
Ayrıca Avrupa'dan, Türkiye'nin uluslararası organizasyonlara yaptığı ev sahipliğinden övgüyle bahsedilip, ilişkilerin süper olmasının altı çizildi ve bir anlamda yeni TFF, "Avrupa'da yola devam" mesajını cebine koymuştu.

İşte bu toplantıda konuşulan önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Platini, 22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak UEFA kongresinde yaşanabilecek protestolar nedeniyle endişesini paylaştı.

Mete Düren: Olumlu etkisi olacak
Federasyon heyeti ise herhangi bir kötü durumla karşılaşılmayacağının garantisini verdi. Futbol Federasyonu Basın SözcüsüMete Düren, gerçekleşen bu sıcak toplantının önümüzdeki günlere olumlu etkisinin olacağını ifade ederek, "UEFA'nın kongre sırasında oluşabilecek olumsuzluklar ve protestolardan dolayı birtakım kaygıları vardı. Bu toplantıda onlar giderildi.

Şu anda Türk futbolundaki ana problem üzerinde bir görüşme olmadı" dedi. Düren, UEFA kongresine kadar bazı kararlara imza atacaklarını ifade ederek, "O tarihe kadar düşüncelerimizin ortaya konulmasının ardından kongrede bunun savunmasını yapacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor