TFF maç takvimi düzenlemesi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada maç takviminde yeni düzenlemelere gidileceği vurgulandı.Bu yönde yapılan değerlendirmede şu görüşlere yer verildi: "Mevcut gelişmeler ışığında yapmış olduğumuz değerlendirmeler, kulüplerimizden gelen tale

TFF maç takvimi düzenlemesi

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada maç takviminde yeni düzenlemelere gidileceği vurgulandı.

Bu yönde yapılan değerlendirmede şu görüşlere yer verildi: "Mevcut gelişmeler ışığında yapmış olduğumuz değerlendirmeler, kulüplerimizden gelen talepler ve her gün maç oynanmasının tribün izleyicisi sayısına etkileri nedeniyle maç takviminde yeni bir düzenleme yapılması gereği doğmuştur. Türk futbolunda bir ilk olan Play-Off sistemi nedeni ile, Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık Lig Grubu'ndaki 7 haftanın maçları hafta içi oynanacak şekilde planlanmıştır. Bu plan dahilinde, hafta içi oynanacak maçlar, bu tarihten itibaren Salı-Çarşamba ya da Çarşamba- Perşembe günleri oynanacak şekilde düzenlenecektir. Böylece, program yoğunluğundan dolayı hafta içi oynanması gereken maçlar 2 gün içinde tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca Salı-Çarşamba programında oynatılacak hafta içi maçları öncesindeki Pazartesi gününe bir önceki haftanın Lig maçı koyulmayacaktır. Çarşamba-Perşembe programında oynatılacak hafta içi maçları sonrasındaki Cuma gününe ise bir sonraki haftanın Lig maçı koyulmayacaktır. Önümüzdeki dönemde; olası takvim sıkışıklığına göre, bahse konu müsabakaları tek bir günde oynatmak da söz konusu olabilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor