TFF, kontenjanda geri adım atmıyor!

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'de görev alan teknik direktörlerle ve sporun önemli isimleriyle Antalya'da bir araya geldi. Yapılan zirvelerde yabancı sınırlaması hakkındaki görüşler ilgi uyandırdı.Ağırl

TFF, kontenjanda geri adım atmıyor!

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'de görev alan teknik direktörlerle ve sporun önemli isimleriyle Antalya'da bir araya geldi. Yapılan zirvelerde yabancı sınırlaması hakkındaki görüşler ilgi uyandırdı.

Ağırlıklı görüş, sınırlamanın hafifletilmesi ve kulübeye de yabancı oyuncu alınması şeklindeydi. Terim'in "Dengeyi sağlamamız lazım. Yabancı konusundaki kararı birlikte vereceğiz" sözleri, kulübedeki 0'ın kaldırılarak, yabancıların yedeğe alınması fikrine destek olarak yorumlanmıştı.

TFF Basın Sözcüsü Mete Düren sınırlama hakkında değerlendirmeler yaptı. Mete Düren "Yabancı sınırlamasını uzun vadede kısıtlarsak yönetimler daha planlı olarak yapılanmaya gider. Eleştiriler geliyor ama bu karar 2 sene evvel Kulüpler Birliği'nde alkışlarla kabul edilmişti. Nasıl yürüyeceği 2 yıl önceden belliydi. Planlamanın yapımı sırasında bir şeylerin değişmesi bütün sistemi altüst eder" dedi.

“YEDEĞİN YEDEĞİ BİLE YABANCIYDI”

Mete Düren; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmadan elenmelerine de değindi.

TFF Basın Sözcüsü Düren "Yabancıları sürekli oynatmayınca, rotasyondan daha öte riskli kadro denemeleri oluyor. Bu nedenle kupada art arda sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Yeterli görülmeyen, forma şansı bulamayan, çalışmaları aksatan oyuncular bir anda forma giyince sükut-u hayal oldu. Türk oyuncunun Türk yedeği oluşturulmalı. Eskiden yabancının yedeği bile yabancıydı. Artık Türk oyuncu, Türkiye'de konuşturulmalı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler