TFF karşılaşmaları erteledi

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Soma'da yaşanan facia nedeniyle dünden itibaren 3 günlük Ulusal Yas ilan edildiği ve bu çerçevede bugün ve yarın oynanacak tüm amatör ve profesyonel lig müsabakalarının ertelendiği bildirildi. Açıkl

TFF karşılaşmaları erteledi
Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Soma'da yaşanan facia nedeniyle dünden itibaren 3 günlük Ulusal Yas ilan edildiği ve bu çerçevede bugün ve yarın oynanacak tüm amatör ve profesyonel lig müsabakalarının ertelendiği bildirildi.
 
Açıklamada, 16, 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde tüm liglerdeki futbol maçlarının planlanan şekilde oynanacağı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Bu müsabakalar öncesi, sırasında ve sonrasında müzik yayını yapılmayacak, hakemlerimiz ve futbolcularımız sahaya siyah bantla çıkacak ve maçlardan önce Soma'da hayatını kaybeden yurttaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli takımımızın yarın oynanacak Malta maçına siyah bantla çıkması ve saygı duruşunda bulunulması için UEFA'ya başvurulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunar, Soma'da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı dileriz."
 
-Potada maçlar ertelendi
 
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Beko Basketbol Ligi'nde ve Türkiye Basketbol 2. Lig'deki (TB2L) play-off maçlarıyla, Türkiye Basketbol 3. Lig'deki (TB3L) final grubu mücadelelerini 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar erteledi.
 
TBF'den yapılan açıklamada, "Soma'daki kömür ocağında yaşanan elim kaza sonucu ilan edilen milli yasın ardından, basketbol karşılaşmaları ertelenmiştir. Beko Basketbol Ligi ve TB2L play-off ile TB3L final grubu müsabakaları 17 Mayıs Cumartesi gününden itibaren devam edecektir. Yenilenen maç programları ilerleyen saatlerde açıklanacaktır" denildi.
 
-At yarışlarına erteleme
 
Türkiye Jokey Kulübü, bugün ve yarın yapılması planlanan at yarışlarını erteledi.
 
Türkiye Jokey Kulübünden (TJK) yapılan açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından milli yas ilan edilmesi nedeniyle bugün ve yarın yapılması planlanan at yarışlarını ertelendiği bildirildi.
 
Takvimde yer alan yarışların, hangi tarihlerde yapılacağının önümüzdeki günlerde ilan edileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve hepimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle, 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Milli yas sebebiyle 14 Mayıs Çarşamba ve 15 Mayıs Perşembe günü yapılması planlanan yarışlar iptal edilmiştir. Bu yarışların hangi tarihlerde yapılacağı önümüzdeki günlerde ilan edilecektir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın acısını kalbimizde hissediyoruz. Bu üzücü kazada vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor