TFF karar vermezse...!

Futbol Federasyonu 58'inci maddeyi uygulamaya koymaz ise milli takımla birlikte kulüplerimiz 3-5 yıl arasında Avrupa arenasında yer alamayacak.Eğer TFF 58. maddeyi uygulamaz ise bu durumda Türkiye'ye 3-5 yıl arası men cezası gelebilir.Üç ihtimalli denklem

TFF karar vermezse...!

Futbol Federasyonu 58'inci maddeyi uygulamaya koymaz ise milli takımla birlikte kulüplerimiz 3-5 yıl arasında Avrupa arenasında yer alamayacak.

Eğer TFF 58. maddeyi uygulamaz ise bu durumda Türkiye'ye 3-5 yıl arası men cezası gelebilir.

Üç ihtimalli denklem gibi
Şike ve teşviğe karışan kulüpler için bir kereye mahsus küme düşme ve puan silme uygulamasının kaldırılması kabul görmeyince, gözler federasyona çevrildi. Şimdi federasyonun önünde atabileceği 3 adım var.

1- 58. maddeyi uygulayıp suçlu buluduğu takıma düşme cezası verecek. 2- Devam eden mahkeme sürecinin sonucunu beklemeyecek. 3- İstifa edip kararı yeni federasyona bırakacak.

3-5 yıl arasında ceza kapıda
Bu süreçte Türk futbolu için en büyük tehlike UEFA'dan gelebilecek muhtemel cezalar. Çünkü şike için sıfır tolerans prensibinden ödün vermeyen UEFA yapılan son toplantıda da federasyonun adım atmaması halinde kendilerinin atacağını açıkça söylemişti.

Eğer futbol federasyonu 58. maddeyi uygulamaz ise bu durumda Türkiye'ye 3-5 yıl arası men cezası gelebilir.

Uluslararası ambargo olabilir
Üstelik bu men cezası sadece şike ve teşviğe karışan futbol takımlarını kapsamıyor. Ceza A Milli Takımı da kapsıyor. Eğer Federasyon 58. maddeyi yürürlüğe sokmayıp, şike ile ilgili herhangi bir adım atmazsa, Milli Takım'la birlikte futbolumuz uzun yıllar Avrupa'da temsil edilemeyecek. Mahkemenin sonucunun beklenmesi halinde ise sadece kulüplere ceza gelecek.

UEFA'dan "Yargıla" ultimatomu
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, önceki gün UEFA'nın merkezinde düzenlediği basın toplantısında TFF Genel Kurulu öncesi sert mesajlar gönderdi. Infantino, Türk futbol otoritelerinin şike skandalı için hızlı bir şekilde disiplin sürecini işletmesi gerektiğini söyledi. Infantino, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu şike dosyası için doğru kararları alması çok önemli.

Bir önemli nokta da bu kararlar için adli yargı sürecinin beklenemeyecek olması. Çünkü bu seneler sürebilir. Oysa, sportif yargıdaki disiplin prosedürü çok hızlı ilerlemek zorundadır. Ancak bu şekilde sportif rekabetin bütünlüğü, doğruluğu ve devamlılığının garanti altına alınması sağlanır" diye konuştu.

Öte yandan Reuters, konuyla ilgili geçtiği haberde TFF'nin Fenerbahçe'yi soruşturma yüzünden Şampiyonlar Ligi'ne göndermediğini ve "UEFA,’nın şike skandalına karıştığı belirlenen kulüpleri Avrupa Kupaları'ndan men etme hakkına ve yetkisine sahip olduğu" sözünü hatırlattı.

Etik Kurulu Raporu Trabzonspor'u akladığı için bordo mavili kulüp için herhangi bir tehlike bulunmuyor.Ancak UEFA  Türkiye'yi men ederse Trabzon'da bundan zarar görecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor