TFF için Aydınlar'a 3 rakip birden!

Ajansspor’un haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri öncesi Mehmet Ali Aydınlar’ın tek aday olacağı söyleniyordu.. Ancak çok ilginç bir gelişme yaşandı ve 3 sürpriz aday ortaya çıktı. Üstelik içlerinden biri ses sanatçısı bir kadın..Futbol Fed

TFF için Aydınlar'a 3 rakip birden!

Ajansspor’un haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri öncesi Mehmet Ali Aydınlar’ın tek aday olacağı söyleniyordu.. Ancak çok ilginç bir gelişme yaşandı ve 3 sürpriz aday ortaya çıktı. Üstelik içlerinden biri ses sanatçısı bir kadın..

Futbol Federasyonu'nun 29 Haziran'da yapılacak Genel Kurul toplantısında tek aday olarak kalan Mehmet Ali Aydınlar’a rakip mi çıkıyor?

Aydınlar, diğer başkan adaylarından Göksel Gümüşdağ’ın çekilerek kendi yönetiminde görev almasının ardından yaptığı açıklamada, Mehmet Atalay’ın da adaylıktan çekilmesi gerektiğini söylemiş ve “Türk futbolunun menfaatleri açısından Gümüşdağ feragat etti. Başka aday çıkacağını düşünmüyorum. Bu saatten sonra çıkan her aday ülke futboluna zarar verir” ifadelerini kullanmıştı. Mehmet Atalay, daha sonra bir açıklama yaptı ve aday olmayacağını söyledi, Aydınlar da Kulüpler Birliği’nin desteğiyle tek aday olarak kaldı.

-SES SANATÇISI BİR ADAY-

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri öncesinde şok bir gelişme yaşandı. Hiçbir adayın çıkmamasının beklendiği Genel Kurul öncesinde İhsan Atun, Safiye Aydoğan ve Tuğsan Okyar isimli kişilerin TFF başkanlığına aday oldukları ortaya çıktı.

Üstelik TFF’nin ilk kadın başkan adayı Safiye Aydoğan’ın bir ses sanatçısı olduğu ve futbolla alakasının bile olmadığı öğrenildi. Şu ana kadar okuduklarınız şaka değil. Peki bu “şaka gibi” olayın arkasında yatan gerçek ne?

-ASLINDA HER ŞEY BİR KÖŞE YAZISI İLE BAŞLADI-

Bu adaylıkların perde arkasında ilginç bir olay var. Gazeteci Cüneyt Yalınkılıç köşesinde bir yazı kaleme aldı ve her şey bu şekilde başladı. Yalınkılıç, Mehmet Ali Aydınlar’ın yukarıdaki sözlerini eleştirdi ve “başka aday çıkması” gerektiğini vurguladı. “Cesur adaylar”a çağrı yapan Yalınkılıç’ın yazısı üzerine 3 kişi TFF başkanlığına aday oldu.

-AMAÇ PROTESTO-

Evet protesto amacıyla 3 aday ortaya çıktı ama, bu isimlerin gerçekten aday olarak seçimde yarışabilmesi için 302 delegenin 62’sinin imzasını alması gerekiyor. Bu yüksek ihtimalle mümkün olamayacağı için, Mehmet Ali Aydınlar yine seçime tek aday olarak girecek.

Ancak sadece bir tepki oluşturmak için yapılan bu girişime halktan isimlerin destek vermesi ile ortaya çıkan protestonun ses getireceği ortada. Yine de aday sayısının artmasına rağmen TFF’den kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yapılmaması ise manidar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor