TFF, Hukuka Saygılı Olsun

 TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren’in Aziz Yıldırım’ı aklayan ve Fenerbahçe’nin şike yapmadığını iddia eden açıklamaları, Trabzon’da infial yarattı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Düren’in açıklamalarına sert tepki gösterere

TFF, Hukuka Saygılı Olsun

 

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren’in Aziz Yıldırım’ı aklayan ve Fenerbahçe’nin şike yapmadığını iddia eden açıklamaları, Trabzon’da infial yarattı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Düren’in açıklamalarına sert tepki göstererek, “Bunlar onun sözleri değil. Başkası tarafından ona dikte edilmiş sözler. Bir federasyon sözcüsü o sıfatla öyle demeç verir mi? Hocalığı süperdir. On numara bir doktordur ama şimdi ondan da şüphe etmeye başladım” dedi. 
 
TFF, Hukuka Saygılı Olsun
TRABZON Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu da Düren’i hukuka saygılı olmaya çağırdı. Gümrükçüoğlu, “Türkiye bir hukuk devleti. Bu konunun görüldüğü bir dava var. Bu dava şu anda Yargıtay aşamasında. Yargıtay aşamasından önce ilk mahkeme şikenin ceryan ettiğini gerekçeli kararında açıkladı. Türkiye bir hukuk devleti olduğuna göre ve biz yargı kararlarına saygılı olduğumuza göre başka söze gerek yok. TFF sözcüsünden hukuka saygılı olmasını bekleriz” şeklinde konuştu.
 
TFF yöneticilerinden ve basın sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren’in, Aziz Yıldırım’ı aklayan ve Fenerbahçe’nin şike yapmadığını iddia eden açıklamaları Trabzon’da infial yarattı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu da Düren’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Şener, Düren’in sarf ettiği ifadelerin kendisine dikte edildiğini belirterek, “Bunlar onun sözleri değil’ dedi. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Düren’in açıklamalarını kabul edilemez bularak, “TFF Basın Sözcüsünden mahkeme kararlarına saygı göstermesini bekleriz” diye konuştu.  
 
Trabzonspor Başkanı Sadri  Şener günebakış’a yaptığı açıklamada “Düren, Profösörlüğünü  unutmuş. Bunlar onun sözleri değil, başkası tarafından ona dikte edilmiş sözler. Bu sözler ona dikte ettirilmiş. Bu da ortaya çıkar. Böyle bir demeç mi olur, Federasyon Sözcüsü hiç o sıfatla öyle demeç verilir mi” dedi. Şener, Düren ile görüşmediğini de ifade ederek, “Hocalığı süper bir hocadır, şimdi ondan da şüphe etmeye başladım. Guatr konusunda babası da kendisi de on numaradır ancak şimdi ondan şüphe etmeye başladım” şeklinde konuştu. 
 
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: TFF BASIN  SÖZCÜSÜ HUKUKA SAYGILI OLSUN
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Türkiye bir hukuk ülkesi, bu konunun açıldığı bir dava var ve bu dava şu anda Yargıtay aşamasındadır. Yargıtay aşamasından önce ilk yargılama mahkemesinde şikenin yapıldığı ve bu konuda şahısların da hangilerinin bu şike işlemini işlediğini ve hangi maçlarda şikenin cereyan ettiği gerekçeli kararda açıkça görülmektedir. Türkiye bir hukuk ülkesi olduğuna göre ve biz yargı kararlarına saygılı olduğumuza göre hiçbir başka söz söylemeye gerek yoktur. Hukuk dışı olarak ve hukukun dışında şu veya bu şahsın şahsi kanaati de sadece kendisini bağlar, diğer insanları da ilgilendirmez” dedi. 
 
TFF Basın Sözcüsü sıfatıyla bu ifadelerin kullanılmasını da doğru bulmayan Gümrükçüoğlu, “Biz Trabzon ve Trabzonspor taraftarları olarak Federasyon Basın Sözcüsünün de Federasyon’un kendisinin de hukuka saygı göstermesini bekler ve isteriz. Yani tabiî ki TFF’nin veya basın sözcüsünün de davranışının hukuka saygı ve hukukun gereğini yerine getirme tarzında olmasını talep ederiz” ifadelerini kullandı.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler