TFF harekete geçti! Trabzon yanabilir

UEFA'nın Finansal Fair-Play Kriterleri'ne uymadığı gerekçesiyle Fenerbahçe, Trabzonspor ve Antalyaspor'un Avrupa gelirlerine temlik koyması, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) harekete geçirdi.   TFF yönetimi, bu kapsamda hazırladığı Uyuşmazlık Çözüm Kur

TFF harekete geçti! Trabzon yanabilir
UEFA'nın Finansal Fair-Play Kriterleri'ne uymadığı gerekçesiyle Fenerbahçe, Trabzonspor ve Antalyaspor'un Avrupa gelirlerine temlik koyması, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) harekete geçirdi.
 
TFF yönetimi, bu kapsamda hazırladığı Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararını yürürlüğe koydu. Futbol ailesi üyeleri olarak kabul edilen kulüpler, futbolcular, teknik adamlar, antrenörler ve menajerler arasında, sözleşmeden doğan tüm anlaşmazlıklar için başvuru üzerine UÇK görevli ve yetkili hale getirildi. 
 
Bu gelişmenin takımları nasıl etkileyeceğine açıklık getiren spor hukuku uzmanı avukat Serkan Kartal, zor günlerin kapıda olduğunu söyledi. Kartal, “Malî kriterlere uymayan borçlu ekipler hakkında transfer yasağı verilebiliyor. Lisans çıkarması engellenebiliyor, ayrıca para ve puan silme şeklinde cezalar da uygulanabiliyor.” ifadelerini kullandı. UÇK'nin tek başına yetkili olacağını dile getiren Kartal, “Bu değişiklikler alacaklı lehine; ancak kulüplerin aleyhine sonuç doğuracak. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde ikazla birlikte yeniden süre verilecek. Sonrasında yaptırımlara geçilebilecek.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler