"TFF, FIFA ve UEFA'yı kandırıyor!"

İngiltere - Ukrayna maçında hakem Cüneyt Çakır olacak. Çakır'ın 4.hakemi ise Tolga Özkalfa. Özkalfa'nın fiziksel testi geçememesine karşın bu maça gönderen MHK için şok bir iddia ise ortaya atılmış durumda. Bu iddia Fenerbahçe'yi koruyan TFF'nin de başını

"TFF, FIFA ve UEFA'yı kandırıyor!"

İngiltere - Ukrayna maçında hakem Cüneyt Çakır olacak. Çakır'ın 4.hakemi ise Tolga Özkalfa. Özkalfa'nın fiziksel testi geçememesine karşın bu maça gönderen MHK için şok bir iddia ise ortaya atılmış durumda. Bu iddia Fenerbahçe'yi koruyan TFF'nin de başını UEFA'ya karşı bir hayli derde sokacak gibi.

 

Eski ünlü hakem Muhittin Boşat Kanaltürk'te yayınlanan Futbolizm programında önemli bir iddia ortaya attı. Boşat'a göre Merkez Hakem Kurulu son yaptığı açıklamada hakemlerin testi geçtiğini belirtirken bu ifade doğru değil ve UEFA ve FIFA kandırılıyor. FIFA kokartlı hakem Tolga Özkalfa'nın testi geçememesine rağmen Avrupa maçına gönderilmesiyle büyük bir skandala imza atılabileceği belirtiliyor.

 

Boşat'ın programdaki iddiası şu şekilde;

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde deniliyor ki hakemler bu teste girdiler ve Deniz Çoban haricindeki hakemler testi geçti. Bu yazılan yalandır. Cuma günü fiziksel testler yapılırken burada üç tane hakem koşamadı. Biri dedikleri gibi Deniz Çoban (sakatlığı sebebiyle) diğeri FIFA kokartlı hakem Tolga Özkalfa ve PTT 1.Lig'de kullanılan Sezer diye üst klasman hakemidir.

 

MHK talimatı diyor ki üst klasman ve yardımcı hakemler yılda 4 kez teste tutulur. Bu dünyanın her yerinde, Uganda'da bile hakemler testten geçirilir. Üç hafta oynandı ve hakemlerin fiziksel testleri yok. Şimdi 4.haftada bu test uygulanıyor. Ankara'da arkadaşların yeni akılları başına geldi. Bu Avrupa'da bir komedidir. Fiziksel testi yapılmamış hakemleri Avrupa'ya yolladılar.


Asıl yalan ise bu açıklama. Tolga Özkalfa'nın 150 metrelik koşuları vardı. Bunlardan 20 tane koşuluyordu. 12-13'ünde bırakıyor. Hollandalı hakem uzmanı, UEFA Hakem Kurulu Üyesi Uhlenberg Özkalfa'yı koşamadı olarak not ediyor ama TFF bu açıklama ile UEFA ve FIFA'yı kandırıyor. Salı günü İngiltere - Ukrayna maçı var. Bu maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Bu maçın dördüncü hakemi Tolga Özkalfa. Çakır maçtan bir gün önce grip olsa maçı kim yönetecek? Testi geçemeyen Tolga Özkalfa. Bu bir skandaldır. MHK burada çok büyük bir kandırmaca içindedir.


Acilen istifa etmesi gerekiyor. FIFA bundan haberdar olsa Türkiye'nin başı çok büyük derde girer"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler