TFF Fener'i koruma bahçesi mi?

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''TFF Fenerbahçe'yi Koruma Derneği değildir'' dedi ve federasyona ateş püskürdü. Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) özerk yapısıyla birlikte tarafsızlığını muh

TFF Fener'i koruma bahçesi mi?

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''TFF Fenerbahçe'yi Koruma Derneği değildir'' dedi ve federasyona ateş püskürdü. 

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) özerk yapısıyla birlikte tarafsızlığını muhafaza etmesi gerektiğini söyledi.

Futbol Federasyonu'nun şike konusunda aldığı ve alamadığı kararlar ile tarafsızlığını koruyamadığını belirten Özgenç, ''Türk sporunu yönetmek hüviyetini taşıyan TFF, dirayetli davranıp olması gerekeni yapma cesaretini göstererek asıl şampiyonu ilan etmeli.'' dedi.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'un dahil edilmesi kararı almasının şampiyonu belirlediğini de belirten Özgenç, ''UEFA, şike soruşturmasında Fenerbahçe'yi soruşturmanın merkezinde görmüş ve Trabzonspor'un suçlu olmadığına kanaat getirerek bordo mavili takımı Şampiyonlar Ligi'nde oynatma kararı almıştır. Bu karar da Türkiye Süper Ligi şampiyonun Trabzonspor olduğunu gösterir. Halkın gönlündeki şampiyon Trabzonspor olduğuna göre yargılama sonuçları hariç TFF sportif olarak bu konuda kararını verip bordo - mavili takımın kupasını vermeli.'' diye konuştu.

UEFA TRABZONSPOR'U RESMEN ŞAMPİYON SAYMIŞ TFF NEYİ BEKLİYOR
''Şimdi buradan Federasyon yetkililerine soruyorum. Trabzonspor şampiyon ise kupası neden verilmiyor? Şayet şampiyon değilse Şampiyonlar Ligi'ne nasıl katılabilmiştir?'' diyerek, TFF'ye tepki gösteren Özgenç şöyle devam etti:

''Şampiyon olmayan bir takımın şampiyon olmuş gibi kabul edilemeyeceğine göre TFF'nin bu kararı tezat değil midir? UEFA Trabzonspor'u lig şampiyonu sayıp Şampiyonlar Ligi'nde oynatıyor TFF ise daha neyi bekliyor da kupayı sahibine vermiyor.''

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Esasında TFF'nin alması gereken kararları ve alamadığı kararları UEFA almış ve Trabzonspor'u resmen şampiyon kabul ederek Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına karar vermiştir. Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuyu en yakından bilenlerin başında olduğuna göre Trabzonspor'un şampiyonluk kupasını neden vermiyor. UEFA'nın isteğiyle Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men eden TFF bu sefer kendi hür iradesiyle şampiyonu ilan edip kupasını vermeli.'' diyerek şöyle devam etti:

''Federasyon şampiyonu ilan etmese de tüm Türkiye kupanın asıl sahibinin Trabzonspor olduğunu anladı. Rakip takım Beşiktaş çarşı taraftarlarının dahi "Trabzonspor'un Alın teriyle kazandığı şampiyonluğu kutlarız." şeklindeki açıklamaları bir gerçeğin ifadesidir. Türkiye Spor Toto Süper Ligi 2010-2011 sezonunun şampiyonluk kupasının fiziki hali olmasa da ruhu Trabzonspor müzesindedir.''

''Trabzonspor Kongre Üyesi Nurettin Özgenç, Bayram değil seyran değil TFF durup dururken Disiplin Talimatı'nın 58. maddesini değiştirmeye çalışması kafalarda haklı olarak şüphe oluşturmaktadır.'' derken, şu ifadeleri kullandı:

''Zaten şike yargılamaları sürecinde sporda şiddet yasasında değişiklik yapılması ile ceza indirimine gidilmesinin yankıları sürerken bir de Futbol Federasyonunun 58. maddeyi değiştirmeye çalışmasının manası nedir?
TFF, talimatlar ve yönlendirmeler ile hareket etmeyip tarafsız olması gereken yapılarına bu girişimler ile halel getirmemeli. Bu konuda siyasilerimizde tarafsızlığını koruyarak "Fenerbahçe nasıl kurtulur" çabası içerisinde olmamalı.

TFF Genel Kurulunda delegeler bir kereliğine küme düşmeyi kaldıran karar almaları halinde yanlı ve taraflı olduklarını göstermiş olurlar. Özerk bir kurum olarak bilinen TFF Fenerbahçe'yi kurtarma operasyonunun kaynağında olmamalı. Türk futbolunu en az zarar ile bu süreçten çıkarmalılar Fenerbahçe'yi değil.''

Özgenç, ''Delegeler de 26 Ocak 2012 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da yönlendirmeyle değil vicdanlarının sesine kulak vermeli ve tercihlerini ona göre yapmalı. Oy verirken güçlüden, kuvvetliden yana değil hakkın ve hakikatin yanında olunmalı. Bu işin vebali olduğu da unutulmamalı.'' diyerek bir de çağrıda bulundu.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI YÜRÜMEK İSTEYİNCE Mİ KURALLAR HATIRLANDI
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nce gerekçeler ve gösteri alanları öne sürülerek Trabzonspor taraftarlarının "Temiz Lig İçin Yürüyedur" konulu yürüyüşüne" izin verilmemesinin tamamen çifte standart bir anlayışın tezahürü olduğunu ileri sürdü.

''İstiklal Caddesi yoğun bir trafik akışı üzerinde oluşu ile İstanbul'un ziyaret ve alışveriş merkezi durumunda olduğu açıktır. Ben şahsen gösteri, toplu yürüyüş ve eylemler için İstiklal caddesinin seçilmesine ve burada eylem yapılmasına karşıyım.'' diyen Özgenç, şöyle devam etti:

''Ancak daha bir hafta önce Emek Sineması'nın da içinde bulunduğu adanın yıkım kararına karşı geçen hafta sonu protesto eylemi yapıldığı hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Aşağı yukarı iki veya üç hafta ara ile sürekli eylem ve gösteri yürüyüşlerinin yapıldığı İstiklal caddesi Trabzonspor taraftarlarına "ilimizdeki huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin bozulmaması" gerekçesiyle izin verilmemiştir.

Demokratik hak gereği gösteri ve yürüyüşler için belirlenen alanlar bellidir. İnsanlar demokratik haklarını oralarda duyurabilirler. Bunun yanısıra eylemler İstanbul'un merkezin de olmamalı ama kurallar,kaideler de herkes için geçerli olmalı ve her gruba istisnasız uygulanmalı. Emek sineması için yapılan gösterilere müsamaha gösterilip Türkiye'nin en klas takımlarından biri olan Trabzonsporun centilmen,kanun ve kurallara saygılı taraftarlarına yürüyüş izni verilmemesinin anlamı yoktur. Herkese var olan Trabzonspor taraftarlarından esirgenmemeli. Yok böyle anlayış ve adamına göre davranış.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler