TFF eski adayı Tüzmen konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adaylığından AK Parti Genel Merkezi'nin devreye girmesiyle çekildiğini belirten Devlet Bakanı eski Kürşad Tüzmen, "Şu anda yaşanan gelişmeleri üzüntüyle takip ediyorum. Büyük bir paradoksa girdiler. Herkes birbirini suçlu

TFF eski adayı Tüzmen konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adaylığından AK Parti Genel Merkezi'nin devreye girmesiyle çekildiğini belirten Devlet Bakanı eski Kürşad Tüzmen, "Şu anda yaşanan gelişmeleri üzüntüyle takip ediyorum. Büyük bir paradoksa girdiler. Herkes birbirini suçluyor" dedi.

Sportmen kişiliğiyle tanınan eski bakan Kürşad Tüzmen, dalış yapmak için Antalya'nın Kemer İlçesi'ne geldi. Tekirova Beldesi'ndeki Derin Diving Dalış Merkezi'nde bir tekneyle denize açılan Tüzmen, Üçadalar Mevkii'nde dalış yaptı.

Eski Devlet Bakanı Tüzmen, dalış öncesi sorularını yanıtladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olan ancak daha sonra adaylıktan çekildiğini belirten Tüzmen, son dönemde Türk futbolda yaşanan gelişmelerden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Aday olmasını 'arkadan itilmek' olarak değerlendiren Tüzmen, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe camiasından önemli isimlerin desteği ve isteğiyle aday olduğunu anlattı Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saat 16.55'te adaylığımı açıkladım. Adaylığımla iligili bu süreçte Sayın Başbakanımızı aramaya çalıştım. Çok meşguldü ve bir türlü cevap vermedi. Ben de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı aradım. Kılıç'a, herhangi bir başkan adayları olup olmadığını sordum. Bakan Kılıç bana 'Bizim herhangi bir adayımız yok' dedi. Israrla sordum, adayları olmadığı cevabını aldım. Ben de adaylığımı açıklayacağımı bir durum varsa beni araması gerektiğini söyledim."

Bu açıklamasının ardından Ak Parti Genel Merkezi'ne çağrıldığına dikkati çeken Kürşad Tüzmen, şöyle devam etti:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Merkezi aradığını öğrendim. Onlar da yana yakıla beni aramış. Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile görüşmemde, 'Kürşat ağabey arada derede kaldık. Ne olursun çekil' dedi.

Ben de 'Biz bir defa girdik. Girdiğimiz işten çekilmeyiz' dedim. Bunun üzerine İpek, 'Sen girersen siyaset girmiş gibi olacak' dedi. Ben de bunun üzerine çekildim"

Seçime girmesi halinde en az yüzde 85 oy alacağını savunan Tüzmen, "Başkan seçilseydim belki kurunun yanında yaşta yanacaktı. Ama hiç olmazsa Türk futbolunu ileriye götürecektim. Niyetim de buydu. Ancak, Genel Merkez'den 'yapma-etme' denildi. Dolayısıyla ben de çekildim" diye konuştu.

Son dönemdeki gelişmeleri de değerlendiren Tüzmen, "Şu anda yaşanan gelişmeleri üzüntüyle takip ediyorum. Büyük bir paradoksa girdiler. Herkes birbirini suçluyor. İnsanları birbirlerine kırdıracaklar, bu da tehlikeli bir gelişme" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor