TFF ekibi yine kıvırdı!

Türk futbolu, son 43 gündür yaşanan şike skandalıyla sarsıldı. Şimdi gözler TFF'den gelecek olan son açıklamada…TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın kararı açıklaması bekleniyor... Aydınlar masaya oturdu mikrofonun başına geçti ve konuşacak.Aydınlar, "Değer

TFF ekibi yine kıvırdı!

Türk futbolu, son 43 gündür yaşanan şike skandalıyla sarsıldı. Şimdi gözler TFF'den gelecek olan son açıklamada…

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın kararı açıklaması bekleniyor... Aydınlar masaya oturdu mikrofonun başına geçti ve konuşacak.

Aydınlar, "Değerli basın mensupları TFF olarak futbolumuzun olağan üstü günlerden geçtiği bugünlerde kanunların kurumumuza çizdiği çerçevede çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Talimatların bize tanıdğı sınırlar içerisinde kamuoyuyla herşeyi paylaşıyoruz. Talebimiz üzerine TFF'ye teslim edilen belgeler bir süredir inceleniyordu. Etik kurulu tarafından incelenen bu rapor ve görüşler doğrultusunda TFF'nin almış olduğu kararlar aşağıdaki gibi oluştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma gizli olarak yürütülmektedir.

Belgelerin TFF'ce gerçek kişilerce paylaşılmasının suçu 1 yıldan 3 yıla kadar hapis olup basın yoluyla işlenmişse ceza yarı yarıya artırılır.

GİZLİLİK KARARI KALKSIN Kİ...! DEVAMI SAYFA 2'DE

 

 

Hususlarla ilgili hiçbir yeni bilgi ve belge ulaşmamıştır. TFF Yönetim Kurulun'ca karar verilmesi için tüm belelgerin bize ulaşmadan vicdanı kanate ulaşmadan karar verilmesi doğru olmaz. Hukuka uygun ve adil biçimde gerçekleşmesi için gizlilik kararının kalkması şarttır. İddianamenin kabul edilmesi gerekmektedir ancak şüpheli kulüp ve kişilerle ilgili tüm herşey incelenebilecektir. TFF'ce gizlilik kararının kalkamsı gerekir ve tüm soruşturma evrakları incelenerek bizcede etik kurulundan rapor alınıp daha sonra karar verilecektir.

Tutuklanan ve tutuklanmalarına itiraz edilen futbol sorumlulalırnn PFDK'ya sevk edilmesine karar verilmiştir. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ataş, İbrahim Akın, İskender Alın, MEcnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, Korcan Çelikay, Bülent Uygun, Ümit Karan, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık"

Serdar Külbilge, Cengiz Demirel, Erdem Koryan, Yavuz Ağırgöl, Serdar Berkin, Mehmet Şen, Hikmet Karaman, Serkan Acar, Zafer Önder İpek, Alaattin Yıldırım, Hasan Çetinkaya, Gökçek Vederson, Fazlı Özdemir, Zafet Tüzün, Beşir Acar, Yılmaz Vural, Sezer Öztürk, Emanuel Emenike, Mahmut Boz, MEhmet Yıldız, Levent Eriş, Sadri Şener, Recep Denizer, Can Arat, Önder Turacı, Nevzat Şakar, Osman Murat Özaydınlı, Ekrem Okumuş, Sadrettin Fırat Kocaoğlu, Zafer Demiray, Faruk Taşseten, Mehmet Oflas, Fatih Hocaoğlu, Murat Öztürk, Semih Şentürk"

ADLİ MAKAMLAR SÜRDÜRÜYOR! DEVAMI SAYFA 3'TE

 

 

Aydınlar, "Sevk işlemleri bilgi ve belgeler kapsamında şike ve teşvik kapsamında yapılmış olup TFF'ce yeni belgelere ulaşınca gerekli belgeler incelenecek ve gereken yapılacaktır. TFF Disiplin Kurulu'na yeni sevk işlemleri gerçekleştririlecektir. Bu konuyu çözüme kavuşturmak ve adil kararı almak adına çalışmalarımız adli makamlarca sürdürülüyor. Bunun bilinmesini önemle rica ederiz" dedi.

"İddianame hayata geçtikten sonra yeniden toplanacak yeni bir dosyamı yürürlükte bir dosyamı olacak ve halen tutuklu olan ve gözaltında bulunan isimler var savunma aşamasında bu kişilerin savunmaları nasıl alınacak onlar hapishanede bulunuyorlarsa" sorularına Aydınlar, "Etik kurulunun yapılacağı inceleme mevcut dosyadan yapılacak. İlave yeni belgelerden gelirse eklenecektir muhakkak.

Adli makamlarca devam ediyor bu soruşturma etik kurulunun tutuklu bulunan kişilerden savunma alması gerekiyorsa adli yargı tarafından halledilir onlarla birlikte ortakça yaparız gerekeni" cevabını verdi.

Mehmet Ali Aydınlar, "TFF görev ve sorumluluklarını sonuna kadar kullanacaktır. Yanlız şunu diyeyem ki bazı kişiler bizden radikal kararlar almamızı bekleyebilirler ama biz normal vatandaş gibi kararlar alamayız biz Türkiyenin futbolunun geleceğinden sormluyuz. Bu kararı alırken tüm herşeyi irdelemek zorundayız. Vereceğimiz kararlar bu doğrultuda olacaktır" diye konuştu.

ŞÜPHE VAR KARAR YOK DEVAMI SAYFA 4'TE

 

 

Aydınlar, "Şike veya teşvikin olması noktasında bir şüphe vardır ama kararlk birşey yok. Gizlilik kararının kalkması ve yeni delillere ulaşılması durumunda yeniden inceleme yapılması mümkündür" dedi.

Tutuklu bulunan spor adamlarının disiplin kuruluna gönderilerek savunmasının alınması gerektiğini belirten Aydınlar, "Bazı yönetim kurulu üyeleri şuanda tutuklular içerinden de imza atarak temsil edebilirler ama bu temsil hakları ellerinden alınmıştır denildi" ifadelerini kullandı.

Aydınlar, "UEFA bazında birşey olması için şuan TFF'nin kararı bekleniyor. Herkesin en doğal hakkı olan savunma haklarının kullanıldıktan sonra kararı vereceğiz arkadaşlar. Şuanda verdiğimiz kararı açıkladım" dedi.

FİKSTÜR NE ZAMAN ÇEKİLECEK!

Aydınlar, "Fikstür normal zamanda çekilecek liglerde normal tarihte başlayacak. Bunların içinde Bank Asya 1. Ligi ekipleri de var" diye konuştu.

YARGI KARAR VERDİ AMA BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL!

"Belgeler 20 Temmuz'da Etik Kurulu'na gelmişti, gizlilik kararı ozaman da vardı şimdide var neden ozaman karar verilmedi de bugüne kadar beklendi ve şuanda ceza kanunlarına göre 31 kişi tutuklu bir delil var bu kişiler tutuklandığıa göre neden TFF'de yok eksik belgeler mi gönderildi sorularına Aydınlar, "Belki yargı tarafından tutuklanacak karar verilebilir ancak bizim açımızdan yeterli bir belge yok oyüzden karar veremedik" yanıtını verdi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "İddianamenin mahkemece kabul edilip ortaya çıkması gerekiyor bu süreci bi değerlendirelim hep beraber sonra karar verelim" diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor