TFF de Fener'i kurtarmıyor!

Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men eden UEFA ile Futbol Federasyonu, CAS’ta açılan 45 milyon euroluk tazminat ve tedbir talebiyle ilgili ortak hareket edecek.UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde

TFF de Fener'i kurtarmıyor!

Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men eden UEFA ile Futbol Federasyonu, CAS’ta açılan 45 milyon euroluk tazminat ve tedbir talebiyle ilgili ortak hareket edecek.

UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) açtığı tazminat davası ve tedbir talebine karşı ortak hareket edecek.

Sarı-lacivertli kulübün, Şampiyonlar Ligi’nden men edilmeleri nedeniyle açtığı dava ile ilgili bu akşam saat 24.00’e kadar savunma göndermesi gereken UEFA ile Futbol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi statüsünün 2. maddesine vurgu yapacak. İlgili maddenin, “Lige katılma koşulları”, “Men edilme gerekçeleri” “Sorumluluklar” gibi hükümleri, savunmanın temelini oluşturacak ve yetkinin UEFA’da olduğu anlatılacak.

Futbol Federasyonu savunmasında, Fenerbahçe’nin ligden men edilmesi kararını tek başına almadığını, UEFA’nın, sarı-lacivertli kulübe doğudan mesaj gönderip, kendi inisiyatifi ile çekilmesini istediğini belirterek, son aşamada devreye girmek zorunda kaldıklarını ifade edecek. Ayrıca bu kararın alınmasında Türkiye’ye, UEFA tarafından uygulanması gündeme gelen yaptırımlardan da söz edilecek.

CAS ilgili tarafların savunmalarını aldıktan sonra en geç 9 Eylül Cuma gününe kadar kararını verecek. Şampiyonlar Ligi grup maçları başlamadan önce Fenerbahçe’nin tedbir konusunda yaptığı başvuruyu değerlendirmesi beklenen CAS’ın, 45 milyon euroluk tazminat talebiyle ilgili incelemesini ise yıl sonuna kadar tamamlayacağı ifade edildi.

Tedbir talebi zor

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin, Fenerbahçe’nin tedbir isteğini, “usül yönünden” geri çevirme olasılığının yüksek olduğu kaydedildi. Bu durumda sarı-lacivertlilerin, Şampiyonlar Ligi’ne dahil edilmeleri talebinin geçerliliğini yitireceği ve organizasyonun, UEFA tarafından açıklanan takımlarla başlayacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler