TFF Başkanlığı'nı istiyor

 İlhan Cavcav ile Gençlerbirliği futbolcuları Cem Can, Özgür İleri ve Dusco Tosic, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Aziz Köklü Konferans Salonu'nda üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yalçın Kara

TFF Başkanlığı'nı istiyor

 

İlhan Cavcav ile Gençlerbirliği futbolcuları Cem Can, Özgür İleri ve Dusco Tosic, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Aziz Köklü Konferans Salonu'nda üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe de yer aldı.
 
İlhan Cavcav, yaptığı konuşmada, Spor Toto Süper Lig'in naklen yayın havuzundan büyük kulüplerin ayrılma isteğiyle başlayan tartışmalara ilişkin, "Bir sene de olsa TFF başkanı olmak isterim. Bu yaşımda da olsa yaparım. Neden, naklen yayın gelir dağıtımında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor dışında diğer 14 takım piyon. Bizim başka bir şeyimiz yok. Böyle adalet olmaz" diye konuştu.
 
Anadolu kulüplerinin şu an Spor Toto Süper Lig'de uygulanan "havuz sistemi" ve diğer uygulamalar nedeniyle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı rekabet etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Cavcav, büyük kulüplerin transferlere astronomik ücretler harcadıklarını, bu durumun da transfer piyasasını yükselttiğini anlattı.
 
Gençlerbirliği olarak TFF'den 4 milyon lira centilmenlik primi aldıklarını hatırlatan Cavcav, "Ne sahamız kapanır ne bizde küfreden olur ne gelip bir taşkınlık yapan olur ne de gelip hakeme hakaret eden. Biz yapı itibarıyla 'cici kızlar' gibi bir takımız. Kız takımı olsak ancak bu kadar olur" ifadelerini kullandı.
 
-19 Mayıs'ın kira bedeli 780 bin lira-
 
İlhan Cavcav, Ankara 19 Mayıs Stadı için yıllık Gençlik ve Spor Bakanlığına 780 bin lira kira ödediklerini söyledi.
 
Stadı kulüp imkanlarıyla yenilemelerinin mümkün olmadığını dile getiren Cavcav, şunları söyledi:
 
"Biz stadı yenileyemiyoruz. Gençlerbirliği olarak böyle bir imkanımız yok. Bunu devlet yapacak. FIFA U-20 Futbol Şampiyonası nedeniyle bir sürü stadın temeli atıldı, Ankara'da ise stadın Etimesgut'ta yapılacağı söylendi. Stat yıkılırsa, Ankara'da oynayacağımız tek stat Yenikent ASAŞ. Belediye 'kiraya veririz' diyor. Belediyeyi yermek için söylemiyorum ama ben belediye başkanı olsam, takımım olmaz. Futbol, basketbol oynayabilecekleri, yüzebilecekleri alanları gençliğin hizmetine sunarım."
 
Cavcav ve futbolcular, söyleşinin ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler