TFF, Alex iki maç ceza almalı diyor!

Eski hakem Selçuk Dereli, Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçının ardından önemli bir yazı kaleme alarak, Alex'in gördüğü sarı kartın bilerek olduğunu ve bunu orta hakemin yardımcı hakemlerine de ilettiğini söyledi. Dereli, yeni değişen TFF Disiplin Talimatı’

TFF, Alex iki maç ceza almalı diyor!

Eski hakem Selçuk Dereli, Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçının ardından önemli bir yazı kaleme alarak, Alex'in gördüğü sarı kartın bilerek olduğunu ve bunu orta hakemin yardımcı hakemlerine de ilettiğini söyledi.

 

Dereli, yeni değişen TFF Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi gereği, Alex'in iki maç men cezası alması gerektiğini savundu.

 

Selçuk Dereli'nin köşe yazısı: "Tolga Özkalfa ve yardımcıları hiç hata yapmadan müsabakayı tamamladılar. Ziegler’in kendi ceza sahasında yaptığı müdahalede, Hurşut Meriç her ne kadar düşüşünü abartsa da bana göre penaltıydı. Çünkü Ziegler topa temas etmek istemesine rağmen bunu başaramayıp hareketi rakibine yaptı.


Maçta ilginç olan hususlardan birisi de cezalı duruma düşmesi söz konusu olan Serdar, Alex ve Baroni’nin gördükleri sarı kartlardı.

Hadi Serdar’ın kartını bir kenara bırakalım. Ancak Alex ve Baroni bilerek kart gördüler. Çünkü pozisyonlarda isteseler sarı kart görmezlerdi. Hatta Alex gördüğü karttan sonra rakibine gülümsedi.

Bu ne kadar etik ya da değil o da ayrı bir tartışma konusu olabilir, fakat geçen sezon değişen Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi, ceza durumunu düşünerek, bilerek sarı veya kırmızı kart gören futbolculara iki maç ceza verilmesini karara bağladı.

Alex ve Baroni bilerek kart gördükleri ve cezalı duruma düştükleri için ikişer maç ceza almalıdır. Disiplin Kurulu, ikişer maç ceza verirse bu futbolcular, Galatasaray derbisinde de forma giyemeyecekler.

Bakalım Disiplin Kurulu, Alex ve Baroni’nin gördüğü kartlarla ilgili nasıl bir tavır sergileyecek"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor