TFF, 3 kez UEFA'yı ağırlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Avrupa'nın en iyi hakemlerini bir araya getirecek etkinliğin yanı sıra, 36. UEFA Kongresi ile 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenleneceği bildirildi.Yapılan açıklamada, federasyonun ev sa

TFF, 3 kez UEFA'yı ağırlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Avrupa'nın en iyi hakemlerini bir araya getirecek etkinliğin yanı sıra, 36. UEFA Kongresi ile 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenleneceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, federasyonun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek dünya çapında ilgi gören spor etkinliklerine yenilerinin eklendiği, adaylıkları yürütülen ve 2012-2013 yıllarında ev sahipliği yapılacak organizasyonların artık dünya futbolunda sözü geçen önemli aktörler arasında yer alan Türkiye'nin konumunu daha da sağlamlaştıracağı kaydedildi.

Futbol Federasyonu ilk UEFA etkinliğini Avrupa'nın en iyi hakemlerini ağırlayarak gerçekleştirecek. UEFA'nın yıllık faaliyet takviminde yer alan ve 29 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Avrupa'nın en iyi 100 hakemini bir araya getirecek etkinlik, 11 yıl aradan sonra bir kez daha Türkiye'nin sahipliğinde düzenlenecek. Elit kategorideki en iyi 21 hakemin de yer aldığı toplam 100 üst klasman hakem ile UEFA Hakem Komitesi üyeleri, Antalya Mardan Palace otelinde ağırlanacak.

-36. UEFA Kongresi İstanbul'da-

Türkiye'nin daha önce 1978 yılında ev sahipliği yaptığı UEFA Kongresi, 34 yıl aradan sonra 22 Mart 2012'de yeniden İstanbul'da düzenlenecek.

UEFA yönetimi, UEFA'ya üye 53 federasyonun başkanları ve diğer konfederasyonlar ile FIFA yetkililerinin ağırlanacağı etkinlik, İstanbul'un Avrupa Spor Başkenti unvanını taşıyacağı 2012 yılında düzenlenecek. Böyle önemli bir unvanın, Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen UEFA Kongresi ile taçlandırılacak olması, İstanbul'u dünya çapında futbol etkinlikleri ile birlikte üst düzey kongre ve organizasyonların da başkenti olma hedefine bir adım daha yaklaştıracak. Organizasyona İstanbul Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak.

-19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası Antalya'da olacak-

19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'na ise Antalya ev sahipliği yapacak. UEFA tarafından her yıl Avrupa'nın en iyi genç kadın futbolcularına uluslararası deneyim kazandırmak amacıyla düzenlenen turnuvanın, kadın futbolunun Türkiye'deki gelişimi için önemli bir fırsat olacağı açıklandı.

Eleme süreçlerinden başarıyla çıkacak 7 takımın yanı sıra, ev sahibi olarak 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı da finallerde mücadele edecek. Böylece Kadın Milli Takımı, herhangi bir yaş grubunda ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'na katılmış olacak.

Kadın futboluna duyulan ilgiyi arttırmak için önemli bir fırsat sağlayacak olan turnuva için, konaklama ve tesis altyapısı ve turistlerin ilgi odağı olması sebebiyle Antalya seçildiği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor