Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Teşekkürler,Trabzon ve Trabzonspor…

Turgay Beşyıldız- Ankara’dan yazıyor.

Aylardan Mayıs, yer 19 Mayıs…

Türkiye kupasını bugüne kadar 5 kez kazanan Fenerbahçe ile 8 kez müzesine götüren Trabzonspor’un taraftarları stadyumu paylaşmış durumda, yarı yarıya…

Maç öncesi her iki taraftarda gergin,sahanın içerisi de öyle.

*

İlk yarı boyunca takımına yine fren yaptıran Volkan Şen, 3.dakikada öyle bir pozisyon


yakaladı ki atsa, oyunun şekli şemali değişecek be.

İlk 45 dakika boyunca dikey oynama yerine hep yatay oynamayı tercih eden Soner, Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü.

Araya atılan bir topla kaleci Tolga’yı önünde gören Sow, 9.dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Bu takımda topla dripling yapan ve dikine oynayan iki oyuncudan biri olan ve sözleşmesini tamamlayan Alanzinho’da, Galatasaray maçından önce gönderilip, Ankara’da olması gerekirken, maçı Brezilya’dan seyredince, yeşil zeminin üzerinde Trabzon takımı adına bu gece diklik bitti, yataylık boy gösterdi !..

*

Sarı Lacivertli takımda ilk yarıda Kuyt, Baroni ve Sow’u rakip yarı alanda, hep önde tutan Aykut Kocaman akıllı iş yaptı. Bordo Mavililerde haliyle kendi yarı alanından topla çıkmakla zorlandı.

Sakatlanan Egemen 2.yarı başlarında yerini Bekir’e bıraktı. İlerleyen dakikalarda da Emre çıktı, Mehmet topuz oyuna dahil oldu.

Sezonu bu yıl erken kapatan Zokora’da, ilk yarıda yine tel tel dökülünce, ikinci yarı başlarken formasını Aykut’a teslim etti.

Bu yarıda Volkan’da formasını Henrique’ye verdikten sonra, bordo mavili takımda hareketlenme oldu.

Fenerbahçe kalesine inmeye başladı ama daha tecrübeli oyunculardan kurulu Fener takımı, pozisyonlara yerinde ve zamanında müdahale etti.

Oyunun 72.dakikasında Baroni göstere göstere şutunu atarken, Soner’in onu yanı başında seyretmesine ve müdahale etmemesine şaşırdım. Allah’tan top yan direkten geri geldi.

*

Soner, Tolunay hoca tarafından bence oyundan çok geç dışarı alındı, Sapara’da böylece oyuna 8 dakika kala girmiş oldu. Müsabaka anında Türkiye Futbol Federasyonu’nu nun basın tribününde dağıttığı “ Maçın adamı kim ? “ anket formuna, ben Tolga Zengin yazdım. Sanırım bana hak verirsiniz.

Fenerbahçe takımında bu gece tecrübe ağırlıktaydı.

Fırat Aydunus’un yönettiği karşılaşma gerçekten çok gergin geçti. Hatalı kararları da oldu,yerinde doğru kararları da. Bu arada belirtmek den geçemeyeceğim Trabzonspor taraftarlarının kale arkasında bir maytap atıldı diye hem orada hem de maç bitiminde dışarıda biber gazı sıkan Ankara emniyetini içişleri bakanına değil Allah’a havale ediyorum…

Kupayı almak kadar,yüzlerce takımın katıldığı bu kupada 2.olmakta bir onurdur.

Geceye mücadelesini koyan ve terini son damlasına kadar akıtan bu takım, bu gece onları hiç yalnız bırakmayan ve tüm desteklerini veren Trabzonsporlu taraftarların takımıdır. Karşılaşma bitiminde de Trabzonspor takımına gösterdikleri sevgi bunun kanıtıdır.

Trabzonspor’un 8 kez aldığı Türkiye kupasını, böylece Fenerbahçe 6.kez yeni almış oldu !..

Ne yapalım şimdi ? Dünyanın sonu değil ya.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.