Terör örgütü sempatizanı futbolcuya 5 yıl hapis!

Teröristlerin sözcülüğünü üstlenen futbolcunun hapsi istendi

Terör örgütü sempatizanı futbolcuya 5 yıl hapis!

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler'in futbolcusu Deniz Naki hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Naki hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütü PKK'nın kuruluşu ve amaçlarına ilişkin bilgiye yer verilen iddianamede, şüpheli Naki'nin sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlarda "terör örgütü propagandası" yaptığı belirtildi.

İddianamede, Naki'nin sosyal medya hesaplarında, yer alan 8 ayrı paylaşımda terör örgütü propagandası yaptığı, bir paylaşımında İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren çocukların fotoğrafını paylaşarak, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanmış bir olay gibi gösterdiği ifade edildi.


Naki'nin terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerince yapılan operasyonların, "bölge halkına yapıldığı" şeklinde fotoğraf ve yazıları sosyal medya hesaplarında paylaştığına yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Son dönemlerde ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin tekrar sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Naki'nin, paylaşımlarında güvenlik güçlerince bölge halkına katliam yapılıyormuş gibi göstererek halkın bir kesimini diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, bölge halkının Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan güvenini sarsmayı amaçladığı, PKK/KCK terör örgütünün amacının alenen propagandasını yaptığı değerlendirilmiştir."

İddianamede, Naki'nin terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği vurgulandı.

- Terör örgütü propagandası yaptığını kabul etmedi

İddianamede, Naki'nin savcılıkta verdiği ifadesinde, sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak paylaşımlarında terör örgütünün propagandasını yapmadığını savunduğu belirtildi.


Naki ise ifadesinde şunlara yer verdi:

"Sosyal medya hesabımdaki paylaşımlar genelde bana aittir. Sadece 4 Eylül 2015'te yapılan paylaşımı yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Almanya'da bir arkadaşım da benim hesabımdan paylaşım yapabilmektedir. Bu paylaşımı o yapmış olabilir. Benim bu paylaşımları yapmaktaki amacım barış mesajları vermekti. Ben her zaman bu fikrimi dile getirmişimdir. Bir insanın ölmesine hiç kimse sevinmez. Paylaşımlar kendi kişisel görüşüm. Bu ülkede kardeşçe birlikte eşit bir şekilde yaşamak isteğimi ortaya koymak ve bunu sağlamaktır. Benim terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Paylaşımları örgüt propagandası yapmak amacıyla değil barış içinde yaşamak isteğimi dile getirmek amacıyla yapılmış paylaşımlardır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum."

İddianamede, Deniz Naki hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler