Teofilo sorunu nasıl çözülecek?

Trabzonspor'un Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, Teofilo sorununun hem kulüp hem de futbolcu açısından olumlu bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyledi.Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Alioğlu, "Teofilo gibi uzak ülkelerde

Teofilo sorunu nasıl çözülecek?

Trabzonspor'un Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, Teofilo sorununun hem kulüp hem de futbolcu açısından olumlu bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Alioğlu, "Teofilo gibi uzak ülkelerden gelen futbolcular konusunda çok düşünmek, iyi karar vermek gerekir. Tüm takımlarımız için bu geçerli. İyi karar veremezseniz, takımlar para kaybeder, ülke ekonomisi zarar görür" diyerek, Teofilo'nun transferiyle ilgili özeleştiri yaptı.

Alioğlu, ayrıca, özellikle Beşiktaş ve Galatasaray'da yaşanan kas sakatlıklarına da değenirek, "Bir tıp adamı olarak kas-adale sakatlıklarının pek çok nedeni olduğunu söyleyebilirim. Ama İstanbul takımlarındaki sorun, bana göre, yeni teknik heyet ile mevcut sağlık kurulu koordinasyonunun iyi gerçekleşmemesinden doğuyor" dedi. 

BEŞİKTAŞ'IN GRUBUMUZDA YER ALMASI FARKLILIK ARZ ETMEZ

Alioğlu, kupada Beşiktaş'la eşleşmelerinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye Kupası Grubu'nda rakiplerimizden bir tanesinin Beşiktaş olması bizim için farklılık arz etmiyor. Biz gruptan çıkmak istiyoruz. Trabzonspor, kupayı 8 kez alarak rüştünü ispat etmiştir. Kupayı en çok kazanan ikinci takımız. Doğal olarak bu sezon da kupayı almak istiyoruz" dedi. 

TEOFILO GİBİ OYUNCULARI İYİ ANALİZ ETMEK GEREKİR

Teofilo konusuna da değinen İhsan Alioğlu, "Teofilo, Kolombiya gibi çok uzak bir yerden geldi. Buna benzer örneklerde de görüleceği gibi böyle uzak yerlerden gelen futbolcular, uyum sorunu yaşayabilirler. Teofilo, kaliteli bir futbolcu olmasına rağmen, uyum sorununu aşamadı. Ailevi bir takım sorunları vardı. İşin duygusal boyutunu aşamadı ve zaman zaman çıkışlar yaptı. Teofilo örneğinden şu sonucu çıkarabiliriz: Böylesine uzak ülkelerden getirdiğiniz futbolcuları çok iyi etüt etmelisiniz, çok iyi araştırıp, karar vermelisiniz. Yoksa olan kulüplerin parasını oluyor ve ülke ekonomisi de bundan zarar görüyor" şeklinde konuştu. 

SORUNU OLUMLU ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİMİZE İNANIYORUM

Kolombiyalı futbolcuyla sorunun olumlu şekilde çözüleceğine inandığını belirten Alioğlu, "Teoflio, sağlık sorunum var, bunu ülkemde çözmeliyim dedi. Ama bu sorunu çösmesi için sanırım 7-8 bavulu arkasına takması gerekmiyor. Her şeye rağmen bu sorunun hem Trabzonspor hem de Teofilo açısından iyi sonuçlanmasını isterim, bu konuda elimizden geleni yapacağız. Bu konuda bilinmiyen bir durum yok" dedi.  

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'TA NEDEN KAS SAKATLIKLARI YAŞANIYOR

Takımlarımızda sık sık yaşanan kas sakatlıklarına da değinen İhsan Alioğlu, "Türkiye'de çok sık değişen teknik kadrolar kendileriyle çok iyi koordine olamayan sağlık kurullarıyla çalışıyorlar. İkisi arasındaki uyumsuzluk kas sakatlıklarının çok yaşanmasına neden oluyor. İstanbul kulüplerinin bu uyum sorununu yaşadığını görüyoruz. Trabzonspor, sağlık sorununu uzun yıllara dayanan çalışmaları sonrasında bu tür problemleri aşmış, sağlık çalışanları ve teknik ekip arasında uyumu kurma geleneğini oluşturmuş bir takımdır. Bu nedenle biz kas sakatlıklarını çok fazla yaşamıyoruz" şeklinde konuştu.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler