Tencere tava eylemine ceza geldi!

Gezi Parkı Direnişi’ne destek için evinin balkonunda tencere-tava çalma eylemine katılan Zeynep Yaşar’a polis tarafından "Kabahatler Kanunu’na muhalefet" suçundan 88 TL para cezası kesildi.  Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Yaşar, cezaya itira

Tencere tava eylemine ceza geldi!
Gezi Parkı Direnişi’ne destek için evinin balkonunda tencere-tava çalma eylemine katılan Zeynep Yaşar’a polis tarafından "Kabahatler Kanunu’na muhalefet" suçundan 88 TL para cezası kesildi. 
 
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Yaşar, cezaya itiraz edeceğini belirtirken Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu üyesi Bülent Duran bunun keyfi bir uygulama olduğunu söyleyerek yurttaşların bu gibi cezalar karşısında yargıya başvurmasını istedi.
 
Yaşar şunları söyledi: “Polisler, ‘Kendi özgürlüğünüz için başkalarının özgürlüğünü neden kısıtlıyorsunuz’ diyerek bana tepki gösterdi, ben de saatin 24.00 olmadığını, gürültü değil demokratik bir biçimde eyleme destek verdiğimi anlattım. Polisler, ‘Tencere-tava çalmadığınızı söyleseydiniz size ceza kesmeyecektik’ dediler. Ceza tutanağını imzalamadım. Polisler, apartman görevlisine teslim etmişler. Bizleri böyle cezalar ile baskı altına almak istiyorlar ama boşuna. Demokratik eylemler sürecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler