Tekmeyi Atan Fenerli Olursa

Kayseri Erciyesspor –  Fenerbahçe karşılaşmasına Caner Erkin'in yaptığı hareketler damga vurdu.Caner Erkin, Kayseri Erciyesspor maçında ilk yarıya yaptığı agresif hareketle damgasını vurdu. 35. dakikada hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gören

Tekmeyi Atan Fenerli Olursa

Kayseri Erciyesspor –  Fenerbahçe karşılaşmasına Caner Erkin'in yaptığı hareketler damga vurdu.

Caner Erkin, Kayseri Erciyesspor maçında ilk yarıya yaptığı agresif hareketle damgasını vurdu. 35. dakikada hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gören futbolcu, bu pozisyondan 8 dakika sonra Yasin Öztekin’e attığı tekmeler  sonrası kırmızı kart görmekten ucuz kurtuldu.

İkili mücadelede yere düşen Yasin’e Caner'in 3 tekme hamlesinden ikisi isabet etti. Bu pozisyonun ardından Erciyesspor taraftarları maçın hakemi Halis Özkahya'dan ikinci sarı kartı çıkarmasını bekledi.

Yardımcısıyla konuşan Halis Özkahya, Caner'i uyarmakla yetinince taraftarlar büyük tepki gösterdi.

Bu pozisyonun ardından teknik direktör Ersun Yanal maçın 43. dakikasında Caner'i oyundan alarak Kadlec'i sahaya sürdü.

ÖZKAHYA'NIN VUKUATI ÇOK

 Hakem Halis Özkahya 16.12.2012 tarih Galatasaray -Fenerbahçe maçında Raul Meireles’i kendisine tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kart göstermişti. MHK de Özkahya’nın raporu doğrultusunda Meireles’e 11 maç ceza verdi.

Ancak Tahkim Kurulu, hakem Halis Özkahya’nın raporuna inanmadı. “eylemin FDT'nin 42/3.maddesinde belirtilen tükürme eylemi niteliğinde olmadığı; buna karşılık futbolcunun hakeme neredeyse burun buruna gelecek şekilde yaklaşıp sert ifadelerle itiraz etmesi şeklindeki hal ve tavrının sportmenliğe ve spor ahlakına açıkça aykırı olduğu anlaşıldığından” verilen 11 maçlık men cezasını 4 maça indirildi.

Kısaca Tahkim Kurulu Özkahya’ya yalancı muamelesi yaptı.

COLMAN’I ATMADI 4 HAFTA DİNLENDİ

Bu sezonun ilk haftasında oynanan Beşiktaş - Trabzonspor maçını yöneten Özkahya; Colman’ın Mustafa Pektemek’e yaptığı sert müdahaleye kart çıkarmamıştı.

Maçtan sonra konuşan MHK Başkanı Zekeriya Alp, Colman’ın ihraç edilmemesine atıfta bulunarak "Keşke Halis Özkahya da o hatayı yapmasaydı. Hata yaptı. Maalesef bu hatası nedeniyle 4 hafta kendisini dinlendireceğiz" dedi.

Colman’a sert faulü nedeniyle kırmızı kart çıkarmadığı için 4 hafta dinlendirilen Özkahya acaba Caner Erkin’in Yasin’i tekmelemesine sessiz kalması nedeniyle ne kadar dinlendirilecek.

Ya da Özkahya'nın Caner'i görmemesini MHK de görmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor