Tekke'nin hocalık hayali!

Sezon başında Trabzonspor'un yeni yönetiminin seçilmesinin ardından sportif direktörlüğe getirilen ancak flaş bir kararla görevinden ayrılan Fatih Tekke hoca olmak istediğini açıkladı.Antrenör olmak için kursa gittiğini söyleyen Tekke, “Hoca olmak istiyor

Tekke'nin hocalık hayali!

Sezon başında Trabzonspor'un yeni yönetiminin seçilmesinin ardından sportif direktörlüğe getirilen ancak flaş bir kararla görevinden ayrılan Fatih Tekke hoca olmak istediğini açıkladı.

Antrenör olmak için kursa gittiğini söyleyen Tekke, “Hoca olmak istiyorum, Zenit'in hocası yani. diye konuştu.

Trabzonspor'da başarılı bir futbol sergileyen Fatih Tekke bir çok ünlü kulüple adı anılsa da 2006 yılında Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımı ile anlaşmıştı. Rusya'da 4 yıl geçiren Tekke, Zenit formasıyla Lig Kupası, Rusya Kupası, UEFA Kapası ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştı. Ülkesine geri dönen Tekke istediği başarıyı yakalayamamış daha sonra futbola veda etmişti. Ancak Zenit'te unutulmayanlar listesine giren Tekke çıkan tüm haberler ile hala gündemden düşmüyor.

Rus basınına özel açıklamalarda bulunan Fatih Tekke geleceği, özlemleri ve düşüncelerini paylaştı. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük lisansı alabilmek için kursa başladığını aktaran Fatih Tekke hoca olmak istediğini dile getirdi. Eski takımına şimdiden haber salan Tekke, "Zenit'in hocası olmak istiyorum." dedi.

Zenit'in bazı yöneticileriyle hala görüştüğünü söyleyen Tekke aynı zamanda eski hocası Dick Advocaat ile fikir alışverişinde bulunduğunu da belirtti.

"Manchester United maçını unutamıyorum"

Fatih Tekke'nin Petersburg ekibinde oynadığı yıllar Rusya'da 'Zenit'in altın çağı' olarak nitelendiriliyor. Bu bağlamda Tekke'ye kazandıkları başarılar hatırlatılınca Türk futbolcu 2008 yılında Manchester United takımına karşı oynadıkları Süper Kupa maçını unutamadığını söyledi.

Rus gazeteci Fatih Tekke'ye Rus kreplerini hatırlatarak, 'Çok seviyordunuz eşiniz size burada hazırlıyor mu?' diye sordu. Tekke ise, "Evet Rus kreplerini çok seviyorum. Ancak, İskender Kebabı Türkiye'de yenmesi gerektiği gibi krepte Rusya'da. Bazı yemekler ait olduğu bölgede yenir." şeklinde cevap verdi.

"Gökdenizle Rusya'yı iyi anladık"

Neden Rusya'da Gökdeniz ve Fatih Tekke haricindeki Türk futbolcuları tutunamıyor sorusuna cevap veren deneyimli futbolcu, "Galiba biz Rusya'yı diğerlerine göre daha iyi anladık ve sevdik." dedi.

Zenit taraftarlarını özlediğini ve bir gün tekrar onlarla buluşacağını dile getiren Fatih Tekke son olarak hayalinde Zenit ile Trabzonspor'un hazırlık maçı yapması olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor