Tek hedefi dünya şampiyonu olmak

WBC Dünya şampiyonluk unvanı için ringe çıkan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen Selçuk Aydın,  26 Ocak'ta Amerika'da Meksikalı boksör Jesus Soto Karass ile eleme maçına çıkacak.WBC, Dünya Gümüş Kemer, Dünya kıtalar arası ve Avrupa Boks şampiyonu Trabzon

Tek hedefi dünya şampiyonu olmak

WBC Dünya şampiyonluk unvanı için ringe çıkan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen Selçuk Aydın,  26 Ocak'ta Amerika'da Meksikalı boksör Jesus Soto Karass ile eleme maçına çıkacak.

WBC, Dünya Gümüş Kemer, Dünya kıtalar arası ve Avrupa Boks şampiyonu Trabzonlu Selçuk Aydın, 26 Ocak tarihinde Amerika'da, Meksikalı tecrübeli boksör Jesus Soto Karass ile eleme maçına çıkacak.

Türk boks tarihinin ve kendi kariyerinin en önemli maçı olan WBC Dünya şampiyonluk unvanı için ringe çıkan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen Aydın, Meksika asıllı Robert Guerrero'ya tartışmalı bir şekilde sayıyla mağlup olmuştu.

Başarılı performansı Amerikalı seyirciler ve boks otoriteleri tarafından göz dolduran Aydın, maçın ardından dünyanın en büyük, iki profesyonel kulübünden birisi olan Goldenboy Promotion ile 5 maçlık mukavele teklifi aldı.

Aydın, aynı zamanda Amerika'nın en önemli televizyon kanallarından Showtime'dan yayın hakları için teklif aldı ve anlaştı.

Son maçtan sonra ekipte değişiklik yapan Selçuk Aydın, Kıbrıs asıllı İngiliz Boks antrenörü Adam Booth ile anlaşarak, çalışmalarını bu antrenörle sürdürmeye başladı. Birçok antrenörden teklif alan Aydın, tercihini Booth'dan yana kullanırken, anlaşmanın en önemli nedenini Amerika'daki maçta Booth'un, Aydın'ın maçını canlı izlemesi ve maçtan sonraki diyaloglar olduğu belirtildi.

Dünyaca ünlü Davit Haye'nin 16 yıldır antrenörlüğünü yapan Booth, ''Sadece özel olduğuna inandığım sporcuları hazırlıyorum. Selçuk çok yetenekli ve bu camiada isminden söz ettiren ilk Türk. Bu bende bir heyecan uyandırdı ve babamda Kıbrıs Türk'lerinden. Bu manada Selçuk'a ayrı bir sempati duyuyorum. Selçuk ile sistemli bir şekilde 6 ay çalıştıktan sonra herkesi yenebileceğine inanıyorum'' dedi.

Selçuk Aydın ise yeni ekibiyle uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, ''Bana çok sıcak davranıyorlar ve gerçekten çalıştıklarımın en iyisi olduklarını düşünüyorum. Antrenörüm Adam Booth, yardımcısı Paddy Fitzpatrick ve kondisyon antrenörü Darren Chan'tan çok memnunum'' diye konuştu.

Antrenmanlarını ve hazırlıklarını İngiltere'nin Londra şehrinde sürdüren Selçuk Aydın, burada gücüne güç kattığını da vurgulayarak, ''Er yada geç hakkım olanı alacağım. Türk olduğumuz için imajımızın zayıf olması nedeniyle büyük unvan maçlarına çıkmaya hak kazanmama rağmen bekletildik. Tabiri caizse kenara itildik. Ancak son maçta gücümüzü gösterdik ve Amerikalı seyircinin beğenisini kazandık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor